HockeyNews
PLUS

Genomgång – skadeläget lag för lag inför premiären i Hockeyallsvenskan

(24648) HA-skador
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 september 2022

FacebookXWhatsApp

SOLNA. På fredag startar Hockeyallsvenskan och dagarna före premiären bjuder HockeyNews.se en stor genomgång av skadeläget i de 14 klubbarna.

Så här svarar de allsvenska tränarna på frågan om skadeläget i sitt lag.

Anton Blomqvist, AIK
– I dagsläget tror jag faktiskt inte vi har några skador alls. (Alexander Deilert är långtidsskadad).

Robert Kimby, Almtuna
– Vi har haft lite tufft med skadebiten, faktiskt. En del är på väg tillbaka, andra har småskavanker. Man spelar med det man har och förhoppningsvis har vi betat av vårt under försäsongen. Klart som missar premiären är (Victor) Aronsson, Oliver Östergren. Sedan får vi se på fredag på kantbollarna. Det är nån enstaka.

Karl Helmersson, BIK Karlskoga
– Det ser väl okej ut. Det var nån sjukdom (under måndagen) och det var nån som hade en känning i nån axel, men jag tror att tills på fredag ska vi har i stort sett full trupp. Julius Persson är förmodligen borta, skadad. Ludde Persson är fortfarande på Washingtons camp. Han ska komma tillbaka, det är det som är sagt och då dyker han in nästa vecka.

Viktor Stråhle, Björklöven
– Det är (Adam) Plant som fortfarande är indisponibel. Jeppe Lindgren är på is och har börjat träna och är på väg tillbaka. (Veeti) Vainio är på is igen. Det ser bra ut.

Joakim Fagervall, Djurgården
– Ingen är skadad just nu.

Mikael Gath, Kristianstad
– Inte en enda. Vi är helt friska.

Mattias Karlin, Modo
– Vi har några gubbar som det är lite frågetecken på. Vi tror att eventuellt alla kan spela på fredag, annars är det till veckan som gäller. Det är inget långvarigt utan det är day to day som det heter. Det är (Niklas) Folin och (Rihards) Marenis. Vi får väl se hur det ligger till.

Magnus Bogren, Södertälje:
– Vi har en målvakt, Fredrik Bergvik, på skadelistan som inte kommer att vara med i premiären. Dragan (Umicevic) är långtidsskadad så han blir borta ett tag, hans rehab går bra och vi borde veta mer om läget om en vecka. Sen får vi se hur det ser ut i veckan, det kanske är någon mer som är ett litet frågetecken.

Kjell-Åke Andersson, Östersund
– Det börjar se bra ut, det är någon bristning och sådär. I nuläget är det ingen som missar premiären.

Johan Hedberg, Mora
– Förhoppningsvis har vi alla förutom Alexander Molldén och Kevin Engvall hela. Förutom de två hoppas vi kunna mönstra fullt lag.

Anders Olsson, Vita Hästen
– Tanner MacMaster har en hjärnskakning och följer hjärntrappan så det är osäkert om han kan vara med i premiären. Annars ska laget vara intakt i dagsläget. 

Martin Gudmundsson, Västervik
– (Alexander) Hilmerson och (Hugo) Gabrielson är borta. I övrigt, peppar peppar och ta i trä, så ska alla vara hela och friska.

Fredrik Glader, Tingsryd
– Vi saknar en spelare i Simon Åkerström som beräknas vara tillbaka vid månadsskiftet. Så annars har vi ett bra läge inför premiären.

Thomas Paananen, Västerås
– Skadeläget ser bra ut inför premiären, peppar peppar. Jag tror att vi har fullt lag och kan ta ut det lag vi vill på fredag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!

Följ ämnen i artikeln