HockeyNews
PLUS

Allsvenska tränarna tycker till – han blir poängkung i ligan

(24646) HA-poängkungar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 19 september 2022

FacebookXWhatsApp
SOLNA. De allsvenska tränarna svarar på enkätfrågor inför säsongen.
Efter upptaktsträffen spår de vilken lirare som blir poängkung.

Anton Blomqvist, AIK
– Jag tycker en sån som Riley Woods är bra. Han kan ligan och Modo är ännu ett strå vassare på förhand, tycker jag. Kan de bara hitta nån ersättare till Sam (Vigneault) så har han goda förutsättningar att vinna poängligan.

Robert Kimby, Almtuna
– Jag tycker att Daniel Ljunggren är riktigt bra med pucken och utan puck och hittar bra spel och så har han en bra parhäst (Johan Persson). Jag tror på Ljunggren. Han är så jäkla bra på att hitta spelare i trånga ytor.

Karl Helmersson, BIK Karlskoga
– (Richard) Gynge i AIK. En rajtare, målfarlig som har varit på hög nivå under lång tid och vet hur man gör poäng.

Viktor Stråhle, Björklöven
– Jag tror vi har en av dem. Det är jämnt skägg mellan ett par tre stycken. Jag säger Scott Pooley, då får han lite press på sig.

Joakim Fagervall, Djurgården
– Jag tror (Marcus) Krüger blir poängkung.

Mikael Gath, Kristianstad
– (Cole) Cassels, Södertälje. Jag har kollat honom förut på video och blev lite överraskad att han gick dit. Jag har faktiskt inte sett Södertälje spela, men det jag har sett innan så tror jag att det är en bra värvning.

Mattias Karlin, Modo
– Det blir Riley Woods. Han har blivit mycket starkare, fått bättre balans och kan vinna kamperna på ett helt annat sätt i år. Han vann mycket förra året, men i år känns det som han nån nivå till i det spelet. Väldigt väldigt smart.

Magnus Bogren, Södertälje
– Oj, vad ska jag säga där? Renars Krastenbergs hos oss har potential för det. Han är en spännande spelare med stor skicklighet, bra skridskoåkare och bra med pucken. Han har också ett bra skott och vill gärna sätt dit puckarna.

Kjell-Åke Andersson, Östersund
– Oj. Jag säger (Richard) Gynge i AIK trots att han inte trodde det själv. Det är en bra spelare som har gjort massor av poäng i SHL. Men det finns säkert andra spelare som kan sticka upp och ge honom en match.

Johan Hedberg, Mora
– Daniel Ljunggren. Han är seriens mest kompletta spelare, både framåt och bakåt.

Anders Olsson, Vita Hästen
– Trevor Cheek i Västerås. Han är lite udda, avig och får lite bättre spelare runt omkring sig nu. Han hade kanske lite mer istid i Kristianstad och får anpassa sig mer nu men jag tror ändå att han blir nyttig för Västerås.

Martin Gudmundsson, Västervik
– Alla har nog sagt någon i Björklöven antar jag så jag säger Marcus Eriksson i Vita Hästen. Han såg bra ut förra säsongen och kanske Vita Hästen är lite bättre i år. Han är en produktiv spelare som kommer att spela otroligt mycket, jag sätter mina pengar på honom.

Fredrik Glader, Tingsryd
– Oj. Jag hoppas och tror att det blir någon från oss. Vi har ett par otroligt skickliga spelare som jag tror kommer att producera poäng men exakt vem som gör flest låter jag experterna svara på.

Thomas Paananen, Västerås
– Jag tror det blir Mikael Frycklund i vårt lag. Han har de egenskaperna och jag tycker att han är Hockeyallsvenskans bästa offensiva center. Han kommer att få möjligheter att leverera poäng. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln