HockeyNews
PLUS

Adam Almquists agent Aljoša Pilko: "Adam ville hem till Sverige"

(2683) Adam Almquist
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 3 september 2022

FacebookXWhatsApp

Almquist presenterades av Traktor Tjeljabinsk under dagen. För HockeyNews.se berättar agenten Aljoša Pilko om detaljerna bakom flytten.

Under lördagen presenterades Adam Almquist av Traktor Tjeljabinsk, och blev därmed den sjunde svenska spelaren i KHL den här säsongen. 

För HockeyNews.se berättar nu Adams agent Aljoša Pilko om hur flytten till Traktor Tjeljabinsk gick till.

– Han hade ett tvåårsavtal med Minsk sedan tidigare, utköpskostnaden var för hög och han har inte de pengarna. Adam hade handbojor kring sina händer, för att inte spela hockey i två år. 

Dinamo Minsks General Manager tillmötesgick Adams begäran till slut. Den begäran var att inte behöva sitta hemma i två år. 

Enligt Pilko ville Adam Almquist istället till hem till Sverige. Istället blev lösningen en trejd till Traktor Tjeljabinsk.

Adam ville hem till Sverige. Och till varenda svensk klubb jag ringde till berättade jag att det behövs en halv miljon dollar.

Om Adam betalar, om han får pengarna från en svensk klubb, då skulle han behöva betala allt på en och samma gång, för att transferkortet ska frigöras. Hans transferkort var i Vitryssland, jag kunde inte göra vad vi gjorde för Calof i Schwenningen och använda IIHF:s transferregler för att få ut honom.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)