HockeyNews
PLUS

Timrå mästare utan att imponera: "Vi kan bättre än såhär"

(24500) Anders Karlsson
Bildbyrån

Publicerad: 27 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

SUNDSVALL. Efter att inte kunnat vara med i SCA Cupen förra året var SHL-laget Timrå tillbaka i den anrika turneringen i år.
Då blev man också mästare efter finalseger över Björklöven, i en match som inte var hundraprocentig från mästarna.
– Jag tycker inte att vi spelar som vi ska spela så vi gör inte en bra finalmatch, säger Anders Karlsson till HockeyNews.se.

Timrå gick obesegrade genom hela SCA Cupen.

Efter segrar över Sundsvall och Mora med totalt 14–7 i målskillnad välte man även Björklöven under lördagen i vad som var turneringsfinalen.

Det blev däremot ingen målfest utan en uddamålsseger med 3–2 till slut.

Det i en match som tränaren Anders "Ante" Karlsson inte var jätteimponerad över.

– Jag tycker att det är en dålig hockeymatch med dåligt passningsspel där pucken studsar och far. Jag tycker inte att vi spelar som vi ska spela så vi gör inte en bra finalmatch, säger han till HockeyNews.se.

LÄS OCKSÅ: "Timrå startar swishkampanj för att få hem stjärnan"

Flertalet gånger körde Timrå fast i egen zon genom passningar som inte satt där de skulle, vilket också resulterade i ett gratismål för Björklövens Scott Pooley som bjöds på ett friläge framför mål.

– Det blir svårt att spela när det är dålig is, lite så är det. Vi kan bättre än så här. Däremot så spelar vi med stort hjärta och ett bra försvarsspel, där Björklöven inte får så många lägen. De lägen de har är när vi gör dåliga pass, så det får man ta till sig för det är bra, säger Karlsson.

Turneringsseger blev det trots allt och Timråtränaren tycker sig ha fått en del bra besked under veckan som varit.

Inte minst offensivt.

– Kvittona vi fått är att vi gör mycket mål, det är ju också det vi velat utveckla. Vi har fått in spets som ska göra mer mål och vi har fått kvitton på att vi spelar en hockey som kan skapa många målchanser. Sedan tycker jag att det är först idag som vi sätts på prov defensivt, och där får vi kvitton på att vi håller ihop det och är starka, säger han.

Även lagets spel i special teams tycker Karlsson gett bra kvitton.

– Boxplay får beröm, och powerplay har varit bra tidigare, men med dålig is så blir det svårt. Spelar man pucken och det börjar rulla så det blir svårt att skjuta så blir svårt att spela bra powerplay, säger han.

Och då har man inte ens använt sig av backen Joey LaLeggia som stod för 14 poäng i numerärt överläge förra säsongen och var en stor tillgång.

– Det finns ju sparkapital där. Det är ju nu man vill se lite från de andra. Jag vet precis var jag har Joey och han kommer spela powerplay, konstaterar Karlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!