KHL-klubben överraskad – förre Örebrospelaren har köpt sig fri

26 augusti 2022
Den förre Örebroforwarden Daniel Audette stoppades av sina föräldrar efter att ha skrivit på ett lukrativt KHL-kontrakt.
Nu har Audette köpt sig fri – för 3,5 miljoner kronor. Något som överraskar till och med KHL-klubben.

När det inte blev någon förlängning med Örebro i SHL fattade den kanadensiske forwarden Daniel Audette det kontroversiella beslutet att återvända till KHL och Ryssland, som sedan den 24 februari i år har invaderat Ukraina.

När Daniel Audettes föräldrar fick höra talas om övergången till och kontraktet med Vitjaz Podolsk sa de ifrån och fick sin son att bryta kontraktet. Han skulle då tvingas betala två tredjedelar av kontraktets värde, vilket handlar om svidande 3,5 miljoner kronor.

LÄS MERDyra läxan – föräldrarna satte stopp för ex-Örebrospelarens KHL-planer

Och det är något som nu den tidigare Örebrospelaren har gjort.

– Spelaren och agenten har betalat fullt ut till klubben. Överraskande nog var allt snabbt och tydligt från deras sida. Heder och beröm till dem, säger Vitjaz Podolsks general manager Igor Varitskij till nyhetsbyrån RIA Novosti, enligt Allhockey.ru.

26-årige Daniel Audette, som är son till den förre NHL-forwarden Donald Audette, kunde en kort tid efter det att kontraktet med Vitjaz Podolsks bröts skriva på ett tvåårskontrakt med Lausanne i Schweiz.