Chockseger för Kristianstad mot Växjö – Leksand vinner Daladerbyt

9 augusti 2022
Jörgen Jönsson fick en tuff start på säsongen när Växjö besegrades av Kristianstad. Samtidigt var det Leksand som tog hem segern i Daladerbyt.


Det vankades Daladerby när Leksand gästade Mora. Trots att det handlade om en träningsmatch var det en hel del folk på läktaren.

Leksands John Quenneville, som kommer från en stark säsong i den schweiziska ligan, inledde matchens målskytte. Repliken från Mora kom i den andra perioden, när Axel Sundberg fick in pucken i bakom Kasimir Kaskisuo.

Oskar Lang såg däremot till att ta tillbaka ledningen till Leksand, och ställde därmed laget i en stark position inför sluttampen på matchen. 

Mora IK–Leksands IF 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Mål, MIK: Axel Sundberg
Mål, LIF: John Quenneville, Oskar Lang, Emil Heineman

Kristianstad gav Jörgen Jönsson en tuff start på säsongen. Det skånska laget spelar i Hockeyallvsenskan, men lyckades knäppa SHL-laget på näsan.

Efter en mållös förstaperiod så började målen trilla in i den andra perioden. Kristianstad tog tag i taktpinnen efter mål av Netterberg. Hugo Gustafsson såg däremot till att ta in Växjö i matchen igen inte långt därefter.

I den andra perioden klev Malte Sjögren fram för Kristianstad. Med sina två mål så avgjorde han matchen. Växjö försökte ta sig tillbaka in i matchen i slutskedet av matchen genom att ta ut målvakten. Då skickade Kristianstads Robin Karlsson in pucken i öppen kasse istället. Manuel Ågren hann få in ett tröstmål för Växjös räkning alldeles innan matchen blåstes av.

Kristianstads IK–Växjö Lakers 4–2 (0–0, 1–1, 3–1)
Mål, KIK: Pontus Netterberg , Malte Sjögren 2, Robin Karlsson
Mål, VLH: Hugo Gustafsson, Manuel Ågren