HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Finske OS-guldbacken klar för Frölunda

(24306) P Lindbohm
Bildbyrån

Publicerad: 2 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

Tidigare i veckan ryktades det om att Frölunda var nära att landa NHL-backen Petteri Lindbohm – under tisdagsförmiddagen bekräftade klubben att 28-åringen är klar.
– En bra tvåvägsback med erfarenhet i massor som kommer att stärka vår backsida, säger sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Frölunda har fått in ännu ett vasst namn till kommande säsong. Finske OS- och VM-guldmedaljören Petteri Lindbohm är klar för Göteborgsklubben och ersätter Otto Leskinen.

Lindbohm har 49 matcher spelade i NHL i St Louis Blues och Florida Panthers. Backen spelade nio matcher för Florida den förra säsongen och spelade resten i Finland med det före detta KHL-laget Jokerit.

– Vi har jagat en back och nu har vi hittat Petteri. En bra tvåvägsback med erfarenhet i massor som kommer att stärka vår backsida, säger sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Lindbohm tillhörde det finska landslag som vann OS-guldet i vintras och kommer bli en stark pjäs att flytta på i vinter.

– Jag har hört mycket positivt om Frölunda och det är en av de bästa klubbarna i Europa. Jag har länge velat spela i Sverige och när jag fick chansen tvekade jag inte. Frölunda är ett bra ställe att vara på och en möjlighet för mig att utvecklas, säger backen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)