Bekräftat: Finske OS-guldbacken klar för Frölunda


2 augusti 2022

Tidigare i veckan ryktades det om att Frölunda var nära att landa NHL-backen Petteri Lindbohm – under tisdagsförmiddagen bekräftade klubben att 28-åringen är klar.
– En bra tvåvägsback med erfarenhet i massor som kommer att stärka vår backsida, säger sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.


Frölunda har fått in ännu ett vasst namn till kommande säsong. Finske OS- och VM-guldmedaljören Petteri Lindbohm är klar för Göteborgsklubben och ersätter Otto Leskinen.

Lindbohm har 49 matcher spelade i NHL i St Louis Blues och Florida Panthers. Backen spelade nio matcher för Florida den förra säsongen och spelade resten i Finland med det före detta KHL-laget Jokerit.

– Vi har jagat en back och nu har vi hittat Petteri. En bra tvåvägsback med erfarenhet i massor som kommer att stärka vår backsida, säger sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Lindbohm tillhörde det finska landslag som vann OS-guldet i vintras och kommer bli en stark pjäs att flytta på i vinter.

– Jag har hört mycket positivt om Frölunda och det är en av de bästa klubbarna i Europa. Jag har länge velat spela i Sverige och när jag fick chansen tvekade jag inte. Frölunda är ett bra ställe att vara på och en möjlighet för mig att utvecklas, säger backen.