HockeyNews
PLUS

Örebros storvärvning – det kan fansen förvänta sig av nyförvärvet

(11926) Philip Holm/Lausanne
Bildbyrån

Publicerad: 30 juli 2022

Örebro har gjort klart med ett stort nyförvärv från KHL. Den svenska backen kommer från ett lag som ständigt utmanat de större klubbarna i KHL.

Philip Holm är klar för spel i Örebro. Det meddelade klubben under fredagen på sin hemsida. Backen har skrivit på ett kontrakt som gäller till säsongen 2024-2025.


– Det känns otroligt bra att allt är klart och jag är väldigt taggad på att ansluta till laget på måndag. Jag är glad att allt har löst sig med mitt kontrakt Jokerit och för mig var det viktigt att få vara på plats från start när säsongen nu drar i gång, säger Philip Holm till klubbens hemsida.

Det blir Philip Holms första säsong i SHL sedan 2016-2017, då han spelade i Växjö Lakers. Sedan dess har det blivit spel i NHL, AHL, Schweiz och KHL.

Den gångna säsongen representerade Holm Jokerit, som då spelade i KHL. Det är ett lag som ständigt har utmanat de större lagen i ligan. Till följd av Rysslands invasion av Ukraina lämnade Jokerit ligan, och det är också på det viset Holm återigen hamnat i Sverige. När Jokerit lämnade ligan låg man på andra plats i den västra konferensen, och låg före lag som CSKA Moskva, Dynamo Moskva och Lokomotiv Jaroslavl.

LÄS MER: Bröt KHL-kontraktet – här kan den före detta Växjö-backen hamna

I Jokerit hamnade den svenske backen på fjärde plats i den interna poängligan. Med tio mål och femton assist hamnade han på femtonde plats bland backarna i KHL. Med ett snitt på 0.64 poäng per match är han inte långt efter Färjestads Theodor Lennström, som hamnade på 0.68. Fyra av Holms tio mål gjordes i powerplay.

Örebros nyförvärv var även den spelare som ledarstaben i Jokerit gav mest istid. I snitt spelade Holm 21:18 minuter per match. Endast backkollegan David Sklenicka var i närheten med sina 20:25 per match.

Även om Holm inte är en spelare i det minsta laget så har han de senaste åren inte delat ut särskilt många tacklingar. Under den föregående säsongen blev det bara fem tacklingar på 39 matcher.

Philip Holms kontrakt med Örebro sträcker sig över säsongen 2024-2025. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS