Supportrarna i Södertälje samlade ihop pengar till ny AHL-spelare


27 juli 2022
Södertälje SK har gjort klart med AHL-spelaren Cole Cassels – senaste från Cleveland Monsters. Klubben köpte spelaren tack vare ännu en insamling från supportrarna.

Efter totalt 364 matcher i AHL är nu den kanadensiske centern Cole Cassels klar för spel i Hockeyallsvenskan och Södertälje SK. 27-åringen är son till gamle storspelaren Andrew Cassels som har över 1 000 matcher i NHL.

Cole Cassels kommer närmast från Columbus Blue Jackets farmarlag Cleveland Monsters där han den gångna säsongen producerade 25 poäng på 70 matcher i AHL.

Efter hårt slit från Södertäljes sportchef Emil Georgsson och en insamling av totalt 700 000 kronor i sommar från supportrarna har man nu lyckats landa Cassels.

– Det är en spelare vi förväntar oss ska kunna leda laget både på och utanför isen. Cole en tvåvägscenter med bra speluppfattning. Han kommer med massvis av erfarenhet tack vare att han spelat över 300 matcher i AHL samt spel i tyska högsta ligan trots att han bara är 27 år gammal. Han är mer av en framspelare än avslutare men har ett bra skott som vi hoppas då se mycket kommande säsong. Sen är han även en skicklig tekare. Sen vill jag avslutningsvis rikta ett stort TACK till alla som bidragit via Fansens. Det har möjliggjort att vi kunnat ro denna värvning i land, säger sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Kontraktet med Cassels är skrivet på den kommande säsongen.