OS-forwarden bekräftar – klar för spel i HV71: "Spännande att återvända"


29 juni 2022
Mikkel Bödker har över 700 NHL-matcher på sitt cv.
Nu bekräftar han själv att det blir spel i HV71 kommande säsong.
– Jag hoppas att det ska bli kul och spännande att återvända till svensk hockey, där allt började, säger Bödker till danska TV2.

Efter det att Mikkel Bödker gjort två år i Frölundas juniorlag, där det också blev två SHL-matcher, lämnade han för spel i Nordamerika 2007.

Därefter har det blivit över 700 matcher i NHL, en mästerskapstitel i juniorligan OHL och mängder av VM-turneringar för den danske forwarden.

Och nu står det klart att han återvänder till svensk hockey igen.

För danska TV2 bekräftar han själv att han kommer dra på sig HV71:s tröja den kommande säsongen.

– Jag har valt att spela i Sverige för att jag tycker att det är en bra och rolig hockey som spelas där. Min roll kommer att vara att bidra med rutin och förhoppningsvis hjälpa HV71 att vinna många matcher, säger han till tv-kanalen.

De två senaste säsongerna har 32-åringen tillbringat i Schweiz och Lugano där det på 95 matcher blev 59 poäng, varav 22 mål. På onsdagseftermiddagen berättade HV71 att Bödker har skrivit på ett ettårskontrakt med Jönköpingsklubben.

– En väldigt skicklig spelare både med och utan puck. Han gillar att bygga sitt spel med sin fina skridskoåkning och kommer att passa in bra i vårt spel med mycket fart. Han är oerhört motiverad över att komma till HV71 och det ska bli spännande att se honom i SHL och i HV-tröjan, säger HV:s sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.