Djurgården om målvaktssidan och Reideborns kontrakt med CSKA Moskva


1 juni 2022
Djurgården är på jakt efter en målvakt.
Samtidigt tycks ex-djurgårdaren Adam Reideborn sitta fast i sitt avtal med KHL-mästarna CSKA Moskva.
– Det var ett tag sedan jag pratade med honom. Vi får se lite vad han vill och hur saker funkar, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Med bara Carl Lindbom, 19, klar på målvaktssidan håller Djurgården på att leta efter en lite mer erfaren och etablerad målvakt inför den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan.

– Vi får se nu när marknaden börjar reagera och det kan vara lite nu efter VM med vissa pusselbitar. Vi har en viss position i näringskedjan så vi väntar lite och ser hur marknaden ser ut och utefter det ha lite olika uppslag och alternativ, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

– Det finns just nu inte så jättemycket att berätta. Vi tittar på lite olika spår och se var vi landar.

LÄS MERGuldhjälten återvänder till HV71 – tar plats på tränarbänken

Men fortfarande är den VM-meriterade målvakten Adam Reideborn aktuell för Djurgården.

– Det är han väl alltid. Nu har han fortfarande ett avtal där borta som ska regleras, säger K-G Stoppel.

Adam Reideborn har spelat tre säsonger i ryska KHL. Efter två år i Ak Bars Kazan bytte han inför den senaste säsongen till CSKA Moskva. För ett år sedan skrev han ett tvåårskontrakt med CSKA, vilket gör att det återstår ett år på avtalet. VM-spelarna Joakim Nordström och Lucas Wallmark köpte ut sig från sitt kontrakt med CSKA Moskva under våren då de hade ett år kvar.

Reideborn har blivit kvar, men ska enligt uppgift också ha försökt ta sig loss.

– Jag tror alla som har avtal där borta tittar på hur alternativen ser ut och vad som kommer att hända. Det är väl ingen riktigt som vet. Man kan konstatera att det är några som har lämnat och skrivit på för nya klubbar, men de facto så vet man inte i slutändan vad det kommer att innebära. Det finns ingen tydlighet där, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.


Adam Reideborn undersöker möjligheten att komma ut ur sitt kontrakt med CSKA Moskva. För att återvända till Djurgården? Foto: Bildbyrån.

Spelare med återstående tid på sina KHL-kontrakt har haft olika möjligheter och förutsättningar att ta sig ut ur sina avtal.

– I slutändan har de enligt Internationella (ishockeyförbundet) ett giltigt avtal. Det är lite mer komplext än vad folk vill uttrycka, och tycka. Det är en sak att lämna. Det är en annan att ha en annan arbetsgivare, hur man löser det. Det vet jag inte nånstans att det har blivit provat än, säger Stoppel.