Finland nere för räkning – då gjorde laget en "Kanada" och vände matchen

(23843) Marko Anttila
ANNONS

Publicerad: 26 maj 2022

Slovakien startade kvartsfinalen mot hemmanationen Finland genom att göra två snabba mål och chocka publiken i Tammerfors. Sen klev nationalhjälten Marko Anttila fram och gjorde två mål.

ANNONS

Slovakiens unga lag har minst sagt spelat över sina förväntning i stundande VM i Tammerfors. I kvällens drabbning mot Finland såg det i början ut som att man skulle förstöra guldchanserna för hemmanationen. Efter en kvart spelade hade slovakerna gjort både 1–och 2-0. Första målet gjordes av den 17-åriga talangen Adam Sykora.

Men som man tidigare idag lärde sig under detta VM:et spelar underläge ingen roll, matcherna svänger ändå. Den tidigare OS- och VM-Guldhjälten Marko Anttila ville annat. I slutet av den första perioden styrde han först in reduceringen 1–2 och i början av mellanakten dunkade han dit kvitteringen från slottet.

Finland, med publiken i ryggen, tog sedan över matchbilden och fyra minuter in i den avslutande perioden klev KHL-poängkungen Sakari Manninen fram och gjorde 3–2 och Nokia Arena exploderade.

Anttila kunde fullborda ett hattrick med sekunderna kvar av matchen då Slovakien hade plockat Adam Huska i målet. Istället valde han att passa till Saku Mäenalanen som gjorde sitt andra mål i VM.

Den förre Örebrospelaren Marko Anttila blev matchens bästa spelare med sina två mål och en assist.

Finland–Slovakien 4–2 (1–2, 1–0, 2–0)
Mål, FIN: Marko Anttila 2, Sakari Manninen, Saku Mäenalanen
Mål, SLO: Adam Sykora, Pavol Regenda
Skott: 25–21 (7–12, 12–7, 6–2)

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.