HockeyNews
PLUS

Tre Kronor körde över Norge – se när Nylander dunkar in sitt första mål

(23773) Nyland Klingberg
Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2022

FacebookXWhatsApp

TAMMERFORS. Nyanlände Tre Kronor-stjärnan William Nylander har redan presenterat sig i VM. I första matchen gjorde Torontosvensken två assist och dunkade in sitt första VM-mål i powerplay. Tre Kronor slog Norge med 7–1.

– Det är så klart att det är en otrolig spetsspelare som kommer in. Han bidrar med det offensiva och man ser också hur hårt han jobbar redan från första bytet. Ett riktigt bra tillskott, säger Tre Kronor-forwarden Joakim Nordström till HockeyNews.se om Nylander.


Tre Kronor gjorde sitt jobb mot Norge. Efter en halvdan förstaperiod vaknade svenskarna till rejält i den andra perioden och hade klara 5–0 inför tredje. För senaste VM-tillskottet i William Nylander har han gjort det han ska göra detta VM, nämligen poäng. 

Utöver hans två assist smällde 26-åringen in sitt första mål också. Målet kom i powerplay 07.43 in i den andra perioden och var en riktig projektil.

Jacob Peterson gjorde därefter sitt andra mål för matchen. Och några minuter innan den andra perioden är över har även Rasmus Asplund och Lucas Wallmark gjort ett varsitt. Asplund blev tvåmålsskytt när han kunde styra in 7–1 – Tre Kronors fjärde mål i powerplay.

– Det är klart att han gör jättestor skillnad. Det är en av de bästa spelarna i världen och framför allt i spelformen, säger Asplund till HockeyNews.se.

Tingsryds norske forward Tobias Fladeby gjorde 1–5 i början av slutperioden innan Max Friberg gjorde sitt andra mål i turneringen. 

Rasmus Asplund gjorde 7–1 med halva tredje perioden spelad. Målen för Asplund var hans femte och sjätte mål, vilket är bäst av alla under detta VM. Förbundskapten Johan Garpenlöv var glad över vinsten och att William Nylander fick en smakstart genom att spela i alla powerplay hela tiden.

– Kul att Nylander kommer in och spetsar till vårt powerplay. Vi har massor av olika formationer och han kan spela på både vänster- och högersidan. Det kändes som det blev bättre helt enkelt i powerplay. Mera hot och större attack. Det kändes farligt när vi var där ute och det är nåt som är bra för oss framöver, säger Garpenlöv.


VM:s stora skyttekung Rasmus Asplund gratuleras efter sitt andra mål för kvällen och totalt sjunde. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor–Norge 7–1 (1–0, 4–0, 2–1)
Mål, SWE:
Jacob Petersson 2, Rasmus Asplund 2, William Nylander, Lucas Wallmark, Max Friberg
Mål, NOR: Tobias Fladeby
Skott: 35–20 (14–9, 15–4, 6–7)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)