HockeyNews
PLUS

Skyttekungen är nära en återkomst: "HV absolut ett alternativ"

(23431) Adam Almqvist André Petersson
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 2 maj 2022

FacebookXWhatsApp
JÖNKÖPING. André Petersson är nära en återkomst till HV71.
Men den bästa svenska målskytten i KHL genom tiderna vill ännu inte lova något.
– Jag pratar med frugan hemma. HV är absolut ett alternativ, säger Petersson till HockeyNews.se.

Den tidigare HV71-duon Adam Almqvist och Mattias Tedenby är högaktuell för en flytt hemåt till kommande säsong. Och efter elva år utomlands är även den landslagsmeriterade högerskytten André Petersson på väg hem till Jönköping. Han och hans familj har sin bas i Huskvarna bara några kilometer ifrån Husqvarna Garden. Och han följer HV71 nära.

– Jag har sett de flesta hemmamatcherna sedan jag kom hem skulle jag säga. Jag har varit på plats för grabben börjar bli tokintresserad av hockey så han vill hit hela tiden, säger Petersson till HockeyNews.se.

Den 31-årige forwarden har spelat åtta säsonger i KHL och har gjort 121 mål på 326 matcher. Det är bäst av svenskarna. Den senaste säsongen i KHL, med all sannolikhet den sista i den ryska ligan på grund av kriget mot Ukraina, var skadefylld.

LÄS MERHV71-kämpen inte orolig trots storsmällen: "Skitkul att spela final"

– Jag hade en tung säsong bakom mig med operation i magen, sports hernia (ljumskbråck). Det började i ljumsken och det var kaos helt enkelt. Så kändes det ändå bättre i februari nån gång. Det var kämpigt i december och januari, men i februari började det kännas bättre. Jag är väldigt hoppfull inför nästa säsong, säger Petersson som bytte klubb från Lokomotiv Jaroslavl till Dynamo Moskva i vintras och som åkte hem från slutspelet på grund av sin skada.

Under säsongen rehabtränade han en del på is i Husqvarna Garden när han var hemma i Sverige. Och till hösten kan det bli hans hemmaarena igen. SHL eller Hockeyallsvenskan spelar mindre roll.

– Jag skulle kunna spela i allsvenskan också, men jag hoppas givetvis att de går upp.

LÄS MEREk: HV71 föll på eget grepp – då tog Björklöven chansen

Det låter som att du har bestämt dig för HV?

– Nej, jag har inte bestämt mig och jag har inte ens pratat med dem. Jag pratade med (Johan) Lindbom (klubbdirektören) innan ”Nubben” (nye sportchefen Kent Norberg) kom hit och då sa jag egentligen bara att jag kommer att följa er på nära håll och önskar er lycka till. Det var det jag sa.


Adam Almqvist och André Petersson följer HV71:s hemmamatcher i Husqvarna Garden och är aktuella för en återkomst i HV. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.

André Petersson har mellan de olika KHL-kontrakten under åren varit aktuell för HV71, men så har han i slutändan blivit kvar i öst. Nu är dörren till KHL stängd.

– Det har varit den här svängen ett par gånger nu så jag ska inte säga för mycket. Vi får väl starta en dialog här.

Och hur är det med skadan?

– Jag spelade väl fem sex matcher efter skadan. Nu känns det riktigt bra. Nu kan jag spela padel till och med, hehe. Så nu är man hundraprocentig. Men jag vill inte hålla på med nåt nu och låter dem sköta sitt och hoppas att de lyckas, säger André Petersson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)