HV-forwarden hjälte trots brända jättelägena: "Jag hade några lägen"

(23372) Jesper Kokkonen

Publicerad: 27 april 2022

UMEÅ. Jesper Kokkonen missade två superlägen.
Sedan tog han revansch på sig själv och gjorde det matchvinnande målet för HV71 för att ge laget en 2–1-ledning i matchserien.
– Det var skönt att vi studsade tillbaka direkt och lyckas knipa en vinst här i första, säger han till HockeyNews.se.

Tidigt i första perioden prickade Jesper Kokkonen stolpen på ett friläge efter att han dragit målvakten Joona Voutilainen.

I andra perioden kom han i ett två mot noll-läge, men sköt rakt på Voutilainen.

Men skam den som ger sig och med knappt sex minuter kvar att spela av mellanakten tog Kokkonen pucken från djupt ned i egen zon, bar den över hela banan, tog sig igenom Björklövenförsvaret och hittade en lucka mellan benen på den finske burväktaren i hemmalaget.

– Jag hade några lägen, så det var väldigt skönt att jag fick sätta den, säger Kokkonen med ett leende.

Kokkonens mål betydde 2–0 och bara ett par minuter senare dunkade Fredrik Forsberg in 3–0.

Samme Forsberg hade i slutet av första perioden gett Jönköpingslaget ledningen med ett distinkt skott, i en period där det annars var hemmalaget som var det piggare.

– Det var såklart väldigt skönt att vi fick den baljan och kunde bygga vidare på det. Det kändes som att de kom ut starkare, men vi har ändå hyfsad kontroll i egen zon, men vi ville mer såklart, säger Kokkonen.

I tredje perioden lyckades HV stänga ned motståndarnas försök till forcering på ett bra sätt, fram tills dess att Jacob Olofsson reducerade med drygt sex minuter kvar att spela.

HV gav sedan hemmalaget ytterligare en chans in i matchen när man drog på sig en puck out-utvisning i det efterföljande bytet.

Men fler mål blev det inte för hemmalaget utan istället kunde Chad Billins lobba in 4–1 och Christoffer Törngren la sedan in 5–1.

En komfortabel seger för HV som därmed tog tillbaka hemmaplansfördelen, efter att man tappade den i match två.

– Det är klart att det är skönt, speciellt med tanke på den insats vi kommer ifrån. Det var skönt att vi studsade tillbaka direkt och lyckas knipa en vinst här i första. Vi pratade om att vi skulle upp i skridskoåkningen och kampen framförallt, det var lite lamt i förra matchen men vi studsar tillbaka nu, säger Kokkonen.

Match för match har det blivit allt grinigare mellan lagen, och det lär fortsätta så.

Onsdagens match avslutade med ett matchstraff på Daniel Rahimi efter att han skickat iväg ett slagskott som träffade HV:s Taylor Matson.

– Så är det när man har många matcher och det är varannan dag, så det är klart att blir grinigt. Det är bästa tiden på året såklart och det är väldigt kul att spela sådan här hockey, säger Kokkonen.