HockeyNews
PLUS

Både HV71 och Björklöven fick se spelare kliva av från första finalen

(23318) Emil Andrae William Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2022

FacebookXWhatsApp
JÖNKÖPING. HV71 vann klart den första finalen med 6–1 mot Björklöven.
Men båda lagen tappade var sin spelare på grund av smällar.
– Vi ville spela hårt från början. Inte fult, men hårt och rejält. Det vill vi göra ända från början. Det var inget nytt, säger Löven-tränaren Viktor Stråhle.

Björklöven har nått finalen i Hockeyallsvenskan tre år i rad. Men Umeålaget som kom till Jönköping efter segern i den sjunde och avgörande matchen mot Modo i Örnsköldsvik i torsdag fick rejält med stryk av HV71 i den första matchen. Svidande 6–1 där sista målet kom i tom bur.

– Vi hade pratat om att göra rätt saker ute på isen. Sedan tappar vi det när vi börjar överkämpa lite. Det är inte det att vi inte vill eller förstår vad vi ska göra utan vi överkämpar situationerna som leder till att det rinner iväg. Vi förlorar varenda kamp framför mål också och då är det tufft att spela, säger Björklövens huvudcoach Viktor Stråhle.

Efter tre fyra bra minuter mot HV small det två gånger på kort tid när Christoffer Törngren gjorde 1–0 efter 5.57 och sedan 2–0 genom Hunter Shinkaruk som lyfte en backhand i krysset bakom Claes Endre efter 7.16. Då tog Viktor Stråhle timeout och gjorde ett målvaktsbyte så att Joona Voutilainen kom in.

– Det blir lite som en baksmälla. Vi har precis fått en urladdning, game 7 i Örnsköldsvik och sedan kom ut här. Vi var ganska förberedda på vad vi skulle möta, men ibland vill kroppen mer än vad huvudet hänger med i, säger Viktor Stråhle.

LÄS MEREk: Då kommer HV71 att vara ett SHL-lag kanske redan om en vecka

Han lastar inte Endre för de två tidiga baklängesmålen.

– Det var mer att försöka stoppa den blödning som var där och då snarare än att det var Claes fel att släppa in några puckar. Det är inte det det handlar om utan vi behövde ett sätt att landa och komma tillbaka till det vi skulle göra och det lyckades inte. Det är för dåligt.

Björklövens Ryan Gropp tacklade ut HV71:s stjärnback Emil Andrae ur matchen med en tung smäll som inte ledde till någon utvisning.

Vad Viktor Stråhle tyckte om den smällen?

– Att William Eriksson också klev av.

Någon information ytterligare om Björklövenforwarden hade Stråhle inte efter 6–1-förlusten.

HV71:s huvudtränare Tommy Samuelsson var desto nöjdare efteråt.

– Det är givetvis nånting man önskar sig. Att få bra utdelning i första. Både ettan och tvåan och sedan trean i powerplay. Och sedan när de gör 1–3 så gör kan vi svara med fyran vilket gör att det blir lite lugnare. Det är bara att lägga till handlingarna och fokusera på nästa, säger Samuelsson till HockeyNews.se.

Han njöt av den utsålda Husqvarna Garden och stämningen på läktarna.

– Det är grymt, alltså. Det är två organisationer som har ett grymt tryck på läktaren. Det lär bli likadant när vi kommer upp dit nästa vecka. Men det är fantastiskt för sporten. Vi pratar ändå allsvenskan. Det var 7 000 här idag och det lär vara fullpackat på de övriga tillställningarna också, säger Samuelsson.

Emil Andrae har gjort elva poäng på tio slutspelsmatcher och ligger tvåa i backarnas poängliga. Han lämnade matchen medtagen av smällen han fick av Ryan Gropp.

Hur gick det med honom?

– Jag vet faktiskt inte, men han spelade ju inte vidare, så vi får väl se imorgon vad som händer. Jag såg inte (tacklingen) utan jag utgår ifrån att de gör sitt jobb, säger Tommy Samuelsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)