HockeyNews
PLUS

SHL-klubben som leder jakten på svenske KHL-backen: "Han kan vara en av dem"

(23048) Anton Lindholm
(c) photo.khl.ru Marat Akimzhanov

Publicerad: 7 april 2022

FacebookXWhatsApp

Anton Lindholm har länkats ihop med både Leksand och Skellefteå.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se är backens förstaval en annan SHL-klubb.
– Vi följer många spelare för framtiden och Anton kan vara en av dem, absolut, säger Rögles sportchef Chris Abbott till HockeyNews.se.

Efter fem säsonger i Nordamerika skrev Anton Lindholm på ett kontrakt med den belarusiska KHL-klubben Dinamo Minsk inför den här säsongen. Där noterades han för åtta assist på 32 seriematcher innan det blev fyra poänglösa matcher i slutspelet.

Kontraktet med Minskklubben löper nu ut, vilket lett till att den 27-årige backen blivit högvilt på spelarmarknaden. Och det ser ut att bli en återkomst till SHL för Lindholm, som tidigare vunnit SM-guld med Skellefteå. Men det ser inte ut att bli inte en återkomst till hans tidigare klubb.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är det nämligen Rögle som leder jakten på den NHL-meriterade backen. Parterna är i förhandlingar med varandra och ett par detaljer återstår att lösa, men båda sidor vill se till att det blir spel i Rögletröjan nästa säsong för Lindholm.

Rögles sportchef Chris Abbott är däremot förtegen när ämnet kommer på tal.

– Jag har inga kommentarer om Anton Lindholm, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Vi följer många spelare för framtiden och Anton kan vara en av dem, absolut.

Lindholms namn har kopplats samman med flera klubbar den senaste tiden, där Sportbladet uppgett att han varit nära Leksand och Norran har meddelat att Skellefteå inte stängt dörren för Lindholm, trots en redan späckad backsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)