Pontus Andreassons nya målsuccé – två mål när Luleå bortaslog Örebro

Eftersnacket handlar om Pontus Andreasson.
Luleå leder nu med 3–1 i matcher efter kvällens bortaseger.

ANNONS

Örebro valde att peta Daniel Audette och Robin Kovacs i ett försök att få en annan profil på laget. Det blev ett drag som inte betalade sig.

Luleå tog först ledningen med 0–1 och målsuccén fortsätter för Pontus Andreasson som gjorde hattrick i match ett, kom fri från utvisningsbåset och var säkerheten själv i det friläget.

ANNONS

Linus Öberg kvitterade men innan den andra perioden var över hade Luleå återtagit ledningen och det var återigen Pontus Andreasson som gjorde målet. Jagad av två örebroförsvarare försökte sig den glödheta Pontus Andreasson sig på en Kenta Nilsson-dragning. Även om han inte lyckades lägga in pucken med egen klubba så fick han hjälp av Örebros Libor Sulak och 1-2 var ett faktum.

– Det är en bra passning och sen vet jag att jag har två killar på mig men jag vet inte riktigt och Örebrospelarna hjälper mig lite på vägen så det är riktigt skönt, säger Pontus Andreasson till C More om sitt andra mål i matchen.

Pontus Andreassons blev ensam målskytt i Luleå ikväll för den tredje perioden blev mållös och Luleå vann.