HockeyNews
PLUS

Timrås försvarsgeneral om chansen att avgöra inför fullsatta läktare

(22982) Per Svensson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 2 april 2022

FacebookXWhatsApp

Timrås Per Svensson var med förra säsongen när laget gick upp till SHL, då var det ingen publik på plats.
Ikväll har Timrå chansen att säkra SHL-kontraktet inför fullt hus i NHC Arena.
– Det är klart det ska bli kul att åka ut inför fullsatt och att ha chansen att avgöra, säger Per Svensson till HockeyNews.se

ANNONS

Trots ledning med tre puckar i upptakten av den tredje perioden var Timrå illa ute i den senaste matchen på Hovet när ett desperat Djurgården reducerade två gånger om och hade bud på kvittering. Timrå lyckades dock reda ut stormen och har nu fyra matchbollar.

– Det är klart att det blev lite nervigt, vi tappade en tremålsledning till ett så det är klart det blev nervöst men vi fortsatte spela på det som har funkat för oss och sen är det små marginaler, vi blockar skott och gör det enkelt, säger backgeneralen Per Svensson.

ANNONS

Timrå har visat på stark moral genom hela play out-serien. Laget har lyckats vända underläge till vinst i de två första matcherna och klarade av att hålla undan Djurgårdens kvittering i match tre. 

– Vi fortsätter hela tiden tro på det vi gör, det har varit lite mycket upp och ner tidigare under säsongen när det har blivit ett stresspåslag men gruppen känns mycket lugnare nu.

Per Svensson som var med och tog upp laget till SHL förra året fick fira SHL-avancemanget utan publik på läktarna på grund av pandemin. Ikväll väntas fullsatta läktare i NHC Arena när Timrå har chansen att säkra SHL-kontraktet.

– Nu handlar det inte om att vinna något SM-guld eller att gå upp utan det blir en annan sak men det är klart det ska bli kul att åka ut inför fullsatt med chansen att avgöra, säger Per Svensson och fortsätter.

– Det ska bli jäkligt kul, det blir första gången för mig med fullsatt så det ska bli väldigt roligt.

LÄS MER: Anders Karlsson: "Grabbarna gör det bra och det är bra fokus"

Timrås två bästa poängplockare under grundserien var Robin Hanzl och Ty Rattie. Senast på Hovet gjorde de tillsammans fem poäng med bland annat två mål var.

– Det är två otroligt skickliga spelare, Ty med sin fart och sitt skott och sen är Hanzl en väldigt klok center som drar ett tungt lass både offensivt och defensivt så det är klart att det är två otroligt viktiga spelare för oss, konstaterar Per Svensson.

ANNONS

Efter tre matcher mot varandra på kort tid har Per Svensson och Timrå klart för sig vad som krävs för att vinna även den fjärde matchen mot Djurgården. 

–Vi ska flytta pucken snabbt och få ner pucken i deras zon, det är det det handlar om och spendera så mycket tid som möjligt i deras zon. Vi behöver jobba på som i tidigare matcher och offra oss, sen har vi en bra attack.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln