HockeyNews
PLUS

Timråkaptenen om tränarsparkningen och nystarten: "Pratat och luftat"

(22825) Jacob Blomqvist
Bildbyrån

Publicerad: 22 mars 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. En tränarsparkning följdes av många och långa möten.
Möten som gett resultat för Timrå menar lagkaptenen Jacob Blomqvist.
– Vi gjorde en massa gruppövningar, som man gjort x antal av genom åren, men de här tyckte jag var väldigt givande, säger han till HockeyNews.se.

Med knappt en vecka kvar tills dess att kvalspelet mot Djurgården, med en plats i SHL nästa säsong i potten, meddelade Timrå under måndagen att man tagit beslutet att entlediga Fredrik Andersson.

Beslut kom efter att man under förra veckan fallit igenom i spelet och förlorat med 2–6 och 1–6 mot Färjestad.

Andersson hade under säsongen lett laget under delat ansvar med Anders "Ante" Karlsson, där den senare nu tar över huvudansvaret.

Under tisdagen gjorde laget sin första träning med Karlsson vid rodret, stöttad av assisterande tränaren Andreas Molinder samt Didrik Strömberg, backen som just nu går skadad men annars är lagkapten.

I Strömbergs frånvaro har Jacob Blomqvist fått förtroendet som lagkapten.

– Träningen idag tycker jag att det var bra energi på och det känns verkligen som att gårdagen verkligen behövdes. Det känns som att alla tror på det och ser möjligheterna, det är otroligt viktigt, säger Blomqvist till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det är aldrig kul att någon mister sitt jobb för att vi presterat för dåligt på isen, så är det. Det är alltid tråkigt och ansvaret ligger på oss. Nu har vi bestämt att vi inte ska tittat bakåt, det har varit en prövande och tung säsong, men vi hade långa möten igår där vi pratade. Det är mycket mentalt nu, det är mycket på spel och då handlar det om att blicka framåt.

"Ante" Karlsson med genomgång under tisdagens träning. Foto: Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Måndagen, dagen som alltså förkunnade att Andersson fått lämna klubben efter nästan fem säsonger vid rodret, tillbringade Timråspelare och ledare i möten och teambuilding.

35-årige Blomqvist, med närmare 470 SHL-matcher och över 200 allsvenska matcher på meritlistan, har varit med på både en och två gruppövningar med mål att svetsa samman en grupp under sin karriär.

– Vi gjorde en massa gruppövningar, som man gjort x antal av genom åren, men de här tyckte jag var väldigt givande. Vi fick sitta och boosta varandra, självförtroendet kanske inte är på topp efter de senaste matcherna och det var väl det vi ville lyfta, vi är duktiga och skickliga individer. Vi spelar på högsta nivån i SHL. Det är otroligt viktigt att man känner och kommer ihåg att vi har det i oss, att vi kan spela bra. Det var givande tycker jag, säger Blomqvist.

LÄS MER: Inför kvalet – SHL-jumbon sparkar tränaren: "Måste tydliggöra ledarskapet"

Måndagens möten och övningar hoppas man nu ska göra laget bra rustade inför det som väntar.

För oavsett resultat i sista seriematchen, den på torsdag mot Rögle, väntar kval för Timrå.

Det enda som från dagens läge kan förändras är att man tar sig förbi Djurgården och slutar på plats 13 vilket innebär hemmaplansfördel.

– Det kommer bli tufft, det kommer bli krävande och det kommer vara tuffa matcher och den mentala biten kommer bli oerhört viktigt. I en kvalserie så är det mycket mentalt, och jag tycker att vi ändå lyckades få gårdagen till något positivt. Vi kom ihop ännu mer som grupp och nu blickar vi framåt, säger Blomqvist och fortsätter:

– Vi är fyra vinster ifrån att spela oss kvar i SHL. Det har blivit en förändring nu, vi har pratat och luftat.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!