HockeyNews
PLUS

Tre svenskar till topps i Schweiz – prisade vid årlig tillställning

(22740) Niklas Hansson Henrik Tömmernes Stefan Hedlund
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 mars 2022

FacebookXWhatsApp
Svenskarna i Schweiz står högt i kurs.
När ligans coacher och lagkaptener tyckte till gick flera priser till de blågula i ligan.
ANNONS

OS- och VM-backen Henrik Tömmernes har fullkomligen vräkt in poäng för Genève-Servette den här säsongen. På 51 matcher har den spelskicklige liraren gjort 58 poäng (10 mål, 48 assist) på 51 matcher.

Med det är han överlägset bäst i ligan. Tömmernes spelar nästan 26 minuter (25:57) i snitt per match inklusive fyra och en halv minut i powerplay.

ANNONS

När den schweiziska ligans lagkaptener och coacher röstade på ligans mest värdefulla spelare fick Henrik Tömmernes flest röster. Han hade en mer än den tjeckiska stjärnan Roman Cervenka.

Tömmernes har inte bara utsetts till MVP utan också den bästa backen i Schweiz.

På tränarsidan har den tidigare Skellefteåcoachen Stefan Hedlund fått ett ordentligt genombrott i Rapperswil-Jona som han tillsammans med Bert Robertssons har lett till en topplacering.

ANNONS

LÄS MERJoakim Fagervalls fina gest till tidigare tränarkollegan Tomas Kollar

När lagkaptener och tränare fick utse bästa coach i Schweiz, vilket presenteras av tidningen Tages-Anzeiger, så fick Hedlund utmärkelsen.

Även ett All Star-lag har valts ut och där tog förutom Henrik Tömmernes även den förre Rögle- och HV71-backen Niklas Hansson en plats. Hansson snittar nästan 22 minuter för Zug och har gjort 42 poäng (11 mål, 31 assist) på 48 matcher. Det är nästan dubbelt så många poäng som i SHL med Rögle förra säsongen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln