HockeyNews
PLUS

Malmös nya sportchef: "Kan växa till en toppklubb i Sverige"

(22661) Björn Liljander
Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2022

FacebookXWhatsApp

Malmö Redhawks gör ändringar i ledarstaben nästa säsong där man presenterar Björn Liljander som sportchef i klubben – ett kontrakt som gäller över fem säsonger.

Nu står det klart att Frölundas assisterande sportchef Björn Liljander tar över som sportchef i Malmö Redhawks till den kommande säsongen. 

Efter tio raka säsonger i Malmö Redhawks har Patrik Sylvegård rattat skutan som sportchef, nu kommer han istället att jobba övergripande med de sportsliga frågorna utöver att han även fortsätter i sin roll som VD.

Ny sportchef blir istället 39-årige Björn Liljander som närmast alltså kommer från Frölunda.

– Vi har följt Björn länge och även haft intresse av att plocka hit honom tidigare år utan att vi lyckats, säger Patrik Sylvegård till Malmö Redhawks hemsida.

LÄS OCKSÅ: Ryktas ta över Malmö – lämnar nu Frölunda: "Bra för båda parter"

Uddevallafödde Liljander har varit i Frölundas organisation sedan 2009 och ser fram emot sitt nya uppdrag i Malmö

– Jag ser en oerhört stor potential i Malmö Redhawks. Det stora upptagningsområde i både Skåne och Danmark, Malmö Arena och de fantastiska faciliteterna som finns att tillgå - allt det ger oss otroliga möjligheter. Vi ska nyttja alla positiva saker som finns och allt det som görs bra redan i dag, det ska vi slipa ytterligare på. Vi kan definitivt få klubben att växa till att bli en toppklubb i Sverige, säger Björn Liljander till Malmös hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)