HockeyNews
PLUS

SHL-jumbons sportchef: "Har varit nere i skiten förut och varit helt utdömda"

(22645) Kent Norberg/Timrå
Bildbyrån

Publicerad: 9 mars 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Timrås sportchef Kent Norberg kastades mellan hopp och förtvivlan i ödesmatchen mot Djurgården på Hovet.
– Det jag blir riktigt jävla irriterad över är sista perioden, säger han till HockeyNews.se.
Men ”Nubben” har räknat på vad som krävs för att Timrå ska slippa kval.

Efter den snöpliga hemmaförlusten på straffar i Timrå (4–5) medelpadingarna revanschsugna mot Djurgården på Hovet. Spel- och chansmässigt var Timrå långa stunder det bättre laget.

Men effektiviteten brast. Och till slut även noggrannheten. Börjar till förlustsen var en miss i powerplay som ledde till att Marcus Sörensen kunde göra 1–0 för Djurgården i boxplay.

– Vi har haft dem på gaffeln i bägge matcherna. Samtidigt så har hockeyn alltid gått ut på att göra flest mål och det har Djurgården gjort i bägge. Spelmässigt, ja. Vi är närmare att vinna senast. Nu står det och väger. Det är samma som hemma, det är inte svårt för dem att skapa chanser, säger Timrås sportchef Kent Norberg till HockeyNews.se efter 5–1-förlusten mot bottenkonkurrenten Djurgården.

Nej, de får en del chanser av er?

– Precis. Och jag menar, spelar man i det läge vi är, då håller det inte. Det är samma sak hemma. Då bjuder vi på tre (baklängesmål) i princip. Idag bjuder vi på två. Vi har åtta minuter powerplay och går ifrån med 0–1 på den tiden. Det är klart, det är värdelöst.

LÄS MERKritiken för smällarna mot Djurgårdskaptenen Marcus Sörensen

Kent Norberg lindar inte in sin kritik i bomull.

Men hur ska man förklara att det blir såna stora och avgörande misstag?

– Ja, haha. Det är inget man kan träna bort. Det handlar om beslut som fattas i fart och vad du har för ödmjukhet. Det är som sist hemma. När vi leder med 3–2 slänger vi iväg två ”indianare”. Idag slänger vi iväg två också när det står 0–0. På den här nivån i den här typen av matcher går det liksom inte att göra de misstagen.

I och med Timrås klara förlust gick Djurgården om i tabellen och petade ner TIK till jumboplats. Dessutom försvann Timrås försprång sett till målskillnaden.

Timrå har i alla fall en fördel i det att man har en match mer att spela än Djurgården och man har fyra poäng upp till Malmö som är på säker mark precis ovanför kvalstrecket.

– Det är klart, det är ju inte fördel Timrå just nu. Samtidigt har vi varit nere i skiten förut och varit helt utdömda. Vi har sex matcher kvar varav fem hemma. Tar vi hemmamatcherna grejar vi det. Vi har varit bra hemma. Det gäller att tro på det.

Kent Norberg framförde det budskapet till Timrås spelare i omklädningsrummet på Hovet direkt efter förlusten.

– Vi har sex matcher kvar. Vi måste vinna fem. Vi måste tro på det.

Tror du att det kommer att krävas så mycket?

– Ja, det tror jag. Minimum fyra, men troligtvis fem. Men det räcker med att vinna hemmamatcherna. Det har vi gjort förut. Vi måste tro att vi kan greja det.

Det syns på Kent Norberg och det hörs på hans sätt att prata att snytingen mot Djurgården var svårsmält.

– Det som är är att komma ifrån de här matcherna med en poäng. Det jag blir riktigt jävla irriterad över är sista perioden. Efter 3–0. Ja visst, man kan vara besviken och frustrerad, men man lär spela matchjäveln ut.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!