HockeyNews
PLUS

NHL klipper banden med KHL – kan försvåra värvningsarbetet

(22636) Bill Daly
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 mars 2022

Det kan komma att bli svårare för NHL-lag att värva från KHL.
Det rapporterar Daily Faceoff efter att ligans general managers fått en uppmaning från NHL att avsluta kommunikationen med KHL-lagen.

Det kommer inte vara någon sprudlande dialog mellan NHL och KHL framöver.

Enligt Daily Faceoff ska NHL-lagens general managers fått order från ligan om att "omgående avsluta alla dialoger med KHL, lagen i ligan och agenter som är baserade eller gör affärer i Ryssland".

NHL-lagen får fortfarande värva spelare från KHL som inte har bindande avtal med någon KHL-klubb, men processen kommer nu att försvåras då NHL-lagen inte kommer ha någon kommunikation med KHL gällande de exakta kontraktssituationerna för spelarna i KHL.

LÄS MER: Flyttströmmen från KHL fortsätter – förre NHL-forwarden lämnar Spartak

De NHL-lag som nu vill förstärka med spelare från KHL måste ta kontakt med NHL:s centrala kontor och be dem undersöka det senaste kring spelaren i frågas kontraktsstatus.

– Vi kommer endast ha tillgång till en del av informationen kring spelarnas kontrakt som just nu spelar i KHL, eller som hade sin senaste klubb i ligan, uppges Bill Daly, NHL:s vice kommisionär, skriva i meddelandet till ligans GM:s.

NHL-lagen kommer fortsättningsvis behålla kontakten med sina ryska talanger och spelare de redan har rättigheterna till.

Huruvida beslutet får någon inverkan på de kommande talangdrafterna, om det resulterar i att lagen inte väljer spelare från Ryssland eller fortsätter försöka locka över talangerna.

***

SE OCKSÅ: VM-guldmedaljören om nya livet i Seattle: "Det är bra Seafood här"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS