HockeyNews
PLUS

Bekräftat: KHL-klubben blir av med alla sina utländska spelare

(22562) Sakari Manninen Teemu Hartikainen
Bildbyrån

Publicerad: 4 mars 2022

FacebookXWhatsApp
Allt fler utländska spelare rapporteras bryta upp från KHL för att ta sig ut ur Ryssland, som har inlett ett krig mot Ukraina.
Salavat Julajev bekräftar på fredagen att man blir av med samtliga finska stjärnor mitt under slutspelet.

OS-guldmedaljören Markus Granlund var först ut med att tacka för sig i den ryska KHL-klubben Salavat Julajev och lämnade Ryssland innan slutspelet Gagarin Cup skulle inledas.

Enligt championat.com följer nu Granlunds OS-guldvinnande kedjekamrater Sakari Manninen och Teemu Hartikainen efter. Det gör även den danske stjärnbacken Philip Larsen och den finländske målvakten Juha Metsola. Det bekräftas av KHL-klubben på fredagseftermiddagen och kontrakten med spelarna har sagts upp efter en ömsesidig överenskommelse.

Under fredagen ska Salavat Julajev spela sin andra match i slutspelet mot Sibir Novosibirsk, men Ufa-klubben får nu göra det helt utan utländska spelare i laget. Markus Granlund och Sakari Manninen var Salavat Julajevs bästa poänggörare den här säsongen.

LÄS MERFörre Leksandsmålvakten i KHL: "Ishockey är inte det första man tänker på”

Enligt championat.com har även den finländske OS-guldvinnande målvakten Juho Olkinuora lämnat sin klubb Metallurg Magnitogorsk också under pågående slutspel. Men uppgifterna tillbakavisas av Metallurgs vicepresident Sergej Laskov.

– Olkinuora kommer till träningen idag. Det har vi fått veta av honom. Men det här är definitivt inte hans personliga initiativ. Troligtvis är det påtryckningar från de finska myndigheterna, säger Laskov, enligt nyhetsbyrån TASS.

På fredagen blev det klart att den andra finska OS-målvakten Harri Säteri lämnar sin slutspelsspelande KHL-klubb Sibir Novosibirsk. Även hans landsman, den World Cup- och VM-meriterade backen Jyrki Jokipakka åker hem till Finland med omedelbar verkan. Först att lämna HC Sibir efter Rysslands invasion av Ukraina var den amerikanske poängkungen Nick Shore.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)