Rögles första titel någonsin – Zaar matchhjälte när Rögle vinner CHL

(22531) Daniel Zaar
ANNONS

Publicerad: 1 mars 2022

Ängelholmarna tog sin första vinst någonsin. Två mål från hemvändaren säkrade segern.

ANNONS

Rögle hade aldrig tidigare spelat i CHL. Ikväll spelade man final mot finska Tappara.

– Vi känner oss starka just nu. Vi har förberedelser att gå igenom men vi vill att killarna ska vara i sin comfort zone när pucken släpps. Vi har gjort vår läxa på Tappara och jobbat hårt för att vara här. Nu har vi en enorm möjlighet här framför våra egna fans, sade Rögletränaren Cam Abbott till klubbens hemsida.

Till matchen fick Rögle tillbaka Adam Tambellini som fick ta plats mellan Leon Bristedt och Dennis Everberg. Leon Bristedt är just nu avstängd från SHL-spel, men det gäller inte vid spel i CHL.

ANNONS

Direkt var det nära mål för finnarna, när mer eller mindre samtliga utespelare hade kraschat Rifalks målområde.

När klockan stod på 17:07 lyfte taket. Zaar, återvändaren från Ryssland, slår in en retur på ett Rögleskott.

Det var däremot Tappara som hade spelövertaget. Rögle jobbade hårt, men Tappara hade kunnat haft flera mål med lite bättre puckstudsar.

ANNONS

Även den andra perioden började med att finländarna var nära mål. Den här gången tog skottet i stolpen.

I powerplay fick Zaar målklockan att ringa ännu än gång. Ett kraftfullt skott som inte var menat att hamna någon annanstans än i mål.

Men i de tredje perioden så kom Tappara tillbaka. En passning som skar igenom de ängelholmska försvaret landade på Waltteri Mereläs blad och slutade i mål.

Efter tung Tapparapress i slutet kunde Rögle hålla undan och ta sin första titel någonsin

Rögle BK–Tappara 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)
Mål, RBK: Daniel Zaar 2,

Mål, TAP: Waltteri Merelä
Skott: 24–24 (5–11, 11–7, 7–6)

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.