HockeyNews
PLUS

En av Örebros KHL-värvningar redo för debut – två andra får vänta

(22427) Kristaps Zile/Lettland
Bildbyrån

Publicerad: 21 februari 2022

FacebookXWhatsApp

Örebro är bäst i SHL under 2022. Och nu är laget förstärkt med två backar och en center från KHL.

En av dem gör SHL-debut i bortamötet med Rögle.


Den 15 februari, den sista dagen för värvningar i SHL, gjorde Örebro klart med både den tjeckiske OS-backen Libor Sulak den kanadensiske centern Daniel Audette från KHL.


Örebro lyckades värva Audette precis framför näsan på Djurgården. Och den 11 februari gjorde Örebro klart med den lettiske OS-backen Kristaps Zile.


– Zile är här på plats och har tränat med oss två dagar i rad så han är ju redo för spel imorgon, säger Örebrocoachen Niklas Eriksson till HockeyNews.se inför toppmötet med Rögle i Ängelholm.


Audette och Sulak kan bli spelklara till Örebros hemmamatch mot Luleå på torsdag.


– Övriga spelare ansluter till Örebro förhoppningsvis under morgondagen. De är inte tillgängliga för spel imorgon utan vi hoppas att de ska kunna vara med till torsdag, säger Eriksson.


Den tjeckiske OS-backen Libor Sulak väntas göra debut för Örebro i SHL på torsdag mot Luleå i Behrn arena. Foto: Bildbyrån.


Både Sulak och Zile är efterlängtade tillskott för Örebroförsvaret.


– Vi har varit tunna på backsidan egentligen hela säsongen i stort sett. (Stefan) Warg försvann till Djurgården och vi fick (Rasmus) Rissanen skadad. Sedan har vi haft en del sjukdomar och skador på backsidan på resans gång. Vi har spelat många matcher med två eller tre juniorbackar och de har gjort det fantastiskt bra, säger Niklas Eriksson.


– Samtidigt blir det över tid tufft att spela och matcha laget på det sättet. Vi vet att vi kommer in i en period när vi precis som alla andra lag matchar mer eller mindre varannan dag till slutet på säsongen, som förhoppningsvis blir långt fram.


Örebro får också in lagkaptenen och förstecentern Rodrigo Abols efter OS-spel med Lettland.


– Det är viktigt för oss, givetvis. Det är viktigt för oss att få tillbaka spelare och få in spelare, säger Eriksson.


LÄS MERSå tänker Färjestad med sina fyra OS-spelares comeback i SHL


Resultatmässigt är Örebro poängbäst i SHL under 2022 med 19 poäng inspelade på tio matcher.


Det har sett bra ut.


– Ja, det har det ju. Jag tycker att vi har varit stora delar av säsongen, framför allt tajta defensivt. Sedan kanske vi har haft någon period, före jul och i mellandagarna, där vi inte riktigt hittade målet i många matcher och fick stryk med 1–0 i nån match. Vi skapade inte tillräckligt mycket helt enkelt. Jag tycker inte vi var tillräckligt energifulla i fem-sex omgångar och vi förlorade rätt mycket matcher och tappade poäng, säger Eriksson.


Örebros huvudcoach Niklas Eriksson. Foto: Bildbyrån.


Erfarne målvakten Jhonas Enroth har hittat storformen och Örebro som lag går starkt även offensivt.


– Vi har kanske hittat en ny nivå här på slutet. Det kan jag ändå tycka. Det är små marginaler som gör det. Efter brejket hade vi fyra raka hemmamatcher och fick en bra skjuts där genom att vinna mot Rögle och Djurgården och göra rätt mycket mål. Jag tror att det betyder rätt mycket för killarnas självförtroende. Det har vi kunnat ta med oss tycker jag, säger Niklas Eriksson.


Han tillägger ödmjukt:


– Det känns helt okej, men vi vet också att det är en färskvara och hela tiden måste göra bra saker varje dag i träning och i match.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!