HockeyNews
PLUS

Örebro slår på stort innan deadline – värvar två KHL-stjärnor

(22348) Libor Sulak
Bildbyrån

Publicerad: 15 februari 2022

Kapprustningen i SHL fortsätter. Örebro går i bräschen med att ta in två toppspelare från KHL.


Det har ryktats om att Örebro har mycket pengar att spendera. Den budget man nu har haft, ser man ut att ha lagt på två riktiga stjärnspelare. Det berättar Expressen på tidningens hemsida

De två nya förvärven har gjort succé i KHL under den gångna säsongen.

Daniel Audette gjorde det bra i AHL innan han tog steget över till Europa. Han fick aldrig chansen att prova på NHL-spel trots goda resultat i AHL.

Resan gick senare till den finska ligan och Lukko där han direkt gjorde succé. På 60 matcher blev det 13 mål och 37 assist. Det gjorde att hans underskrift blev hett eftertraktad i KHL.

LÄS MER: Deadline day i Sverige – håll koll på rykten och övergångar

Valet föll på Vitjaz Podolsk, där Audette fortsatte succén. Han har ryktats till ännu större klubbar. Men sedan Vitjaz säsong tog slut i förtid har Audette alltså bestämt sig för att avsluta säsongen i Örebro.

En som har gjort en liknande resa är Libor Sulak, som har sex NHL-matcher på sitt CV. Den 27-åriga backen, som mäter 190 cm och väger 97 kg har varit en av de få ljusglimtarna i Admiral Vladivostok i år. Örebro har nu bekräftat övergången på sin hemsida.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Libor. Vi får in en back med bra storlek och som rör sig bra ute på isen. Libor en tvåvägsback som har sina styrkor i det offensiva spelet och som kommer tillföra spets till vår backuppsättning. Med sina ledaregenskaper kommer Libor hjälpa oss på vår fortsatta resa under säsongen, säger Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Libor Sulak leder till och med den interna poängligan i Vladivostok med sina 26 poäng. Något som kanske säger mer om Vladivostok än Sulak. Han inmponerade till den grad att Vladivostok valde att förlänga med honom under säsongen, något som sällan föräras utländska spelare i Vladivostok.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS