HockeyNews
PLUS

Baltiska invasionen fortsätter – två KHL-spelare klara för Vita Hästen

(22340) Nerijus Alisaukas
(c) photo.khl.ru Vladimir Bezzubov

Publicerad: 15 februari 2022

Under de senaste dagen har de svenska toppligorna fått en stor inströmning av baltiska spelare. Nu har Vita Hästen bekräftat värvningarna.


Det har strömmat in lettiska spelare till de svenska toppligorna. Nu kan HockeyNews avslöja nästa balt som tar steget över Östersjön. Steget går hela vägen till Hockeyallsvenskan och Vita Hästen.

Enligt uppgifter till HockeyNews handlar det om den litauiske backen Nerijus Alisaukas som under säsongen spelat i KHL-laget Dinamo Riga. Även lagkamraten Gints Meija har skrivit på för klubben. Nu har klubben bekräftat uppgifterna på sin hemsida.

LÄS MER: Deadline day i Sverige – håll koll på rykten och övergångar

Den 30-åriga backen har lång erfarenhet av internationellt spel. Med undantag för förra säsongen, som spelades i Slovakien, har han tillhört Dinamo Riga. Förutom spel i KHL och Slovakien har han även erfarenheter från Kazakstan, Lettland, Litauen, Tyskland och det litauiska landslaget. 

Alisaukas har under säsongen dragits med skadeproblem. Därför har det bara blivit 25 matcher hittills. Men enligt uppgift ska han vara redo för spel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS