HockeyNews
PLUS

Så vill lagkaptenen se att Luleå förstärker laget före deadline

(22320) Erik Gustafsson/Luleå HF
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 14 februari 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Lagkaptenen Erik Gustafsson hade väldigt gärna spelat i OS med Tre Kronor.

Nu ser han fram emot att få spela slutspelshockey och menar att Luleå har ett guldlag. Men det kan behövas förstärkningar.

– Det tycker jag skulle gynna oss, säger Gustafsson till HockeyNews.se.


Erik Gustafsson var med i OS i Pyeongchang 2018. Och han var uttagen till OS i Peking.


Men ett positivt coronatest på hotellet på Arlanda flygplats dagarna före avresan krossade Gustafssons OS-dröm.


– Först läste man testresultatet typ fem gånger så att man läste rätt. Då var det en jävla besvikelse. ”Va?”, berättar Luleås lagkapten för HockeyNews.se.


33-årige Gustafsson river sig lite i håret innan han fortsätter:


– Jag hade inga symptom tyckte jag. Jag hade tränat. Det här var på måndagen (den 31 januari) och på fredagen (28 januari) hade jag tagit ett PCR-test och då var jag negativ. Då tänkte jag att nu är jag safe. Så det var en jävla besvikelse. Och så fick jag ligga kvar i karantän också. Det var långa dagar.


Erik Gustafsson har varit med och vunnit VM-guld med Tre Kronor och han var en av de assisterande lagkaptenerna i OS för fyra år sedan.


Han hade precis kommit över besvikelsen över att inte få åka till Peking.


– Men när man såg första matcherna sköljde det över en igen. Det var en jävla besvikelse igen måste jag vara ärlig och säga. Det hade varit jävligt roligt att vara där, säger han.


Tre Kronors OS-premiär mot Lettland hade starttid klockan 05.10 i torsdags morse.


Men Erik Gustafsson var uppe med tuppen och tittade.


– Jag såg båda matcherna. Grabben ska upp tidigt. Jag missade kanske första perioden i första matchen, annars har jag sett det.


Luleås lagkapten Erik Gustafsson tror på sitt lag och hade gärna sett att det kryddas med någon förstärkning inför slutspelet. Foto: Bildbyrån.


Gustafsson önskar att han hade fått spela mot Lettland och var där i tanken.


– Jag fastnade för den första matchen för då var det liten rink och det såg så kul ut. Jag tycker att det hade varit en härlig utmaning och jag tycker att det gynnar mitt spel. Då kändes det som jag vill vara där, men nu har jag släppt det och går vidare, säger han bestämt.


Luleå var tillbaka i SHL-hettan efter ett längre uppehåll och mötte Djurgården på Hovet i lördags.


Det höll på gå käpprätt åt skogen och Luleå hamnade i underläge med 4–1 i den tredje perioden.


– Vi är bedrövliga i första perioden. De är mycket hungrigare än oss, vinner närkamper, vårt passningsspel är dåligt och slarvigt. Sedan tycker jag att vi är det bättre laget i 40 minuter. Vi får tunga utvisningar emot oss och de får göra mål på dem. Vi brukar vara bra i boxplay, men tyvärr klaffar inte det heller. Då hade vi haft en lite lättare resa tillbaka i matchen. För jag tycker att vi tar över och tredje perioden är riktigt bra, säger Gustafsson om sitt Luleå som jagade ikapp till 4–4 och hade ett par chanser att knäppa dit en segerpuck under full tid.


LÄS MERGustaf Lindvall förlänger med Skellefteå AIK – presenterades innan matchen


– De blir också lite skärrade på grund av läget de är i tabellen och vi kommer igång lite grann i vårt spel och spelar bra.


– Med 4–1 med elva kvar får man vara nöjd med en poäng. Samtidigt tycker jag att vi borde kunnat ha vänt steken lite snabbare, säger Gustafsson om 5–4-förlusten på straffar.


Luleå brukar inte vara så lättstartade efter en spelledighet.


– Vi blev påminda av lokalmedia att vi hade vunnit en av sex eller något sånt när vi haft en veckas uppehåll eller mer. Vi lyckades inte (mot Djurgården) heller. Jag vete fan. Man får väl fundera på varför det blir så, men samtidigt är det bara en match av många. Vi kom igång i tredje perioden och vi vet vad vi kan. Det ska bli jävligt kul på vårkanten.


Under tisdagen den 15 februari stänger transferfönstret. Det är inte så många timmar kvar till att hitta nyförvärv till lagen.


LÄS MERLuleå utesluter inte en sista minuten-värvning: "Exakt rätt namn"


När Erik Gustafsson får ett papper med Luleås laguppställning framför sig ögnar han igenom det.


Är det här ett guldlag?


– Ja, alltså, får vi hålla oss friska och hela är det definitivt ett guldlag, tycker jag. Men… det är svårt att gå långt i ett slutspel och få vara helt skadefri.


Du skulle gärna se att det värvades in någon ytterligare spelare?


– Toppspelare vill man alltid ha. Men åtminstone få lite bredd och djup tycker jag, på båda positionerna, både uppåt och nedåt. Det tycker jag skulle gynna oss.


Är du en blivande sportchef?


– Nej, haha. Det är jag inte, säger Erik Gustafsson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)