HockeyNews
PLUS

Rakhshanis klassmål räckte inte för Djurgården – besviken på utvisning

(22242) Rhett Rakhshani/Djurgården
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 10 februari 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Rhett Rakhshani bjöd den stora publiken på Hovet på ett klassmål. Men det blev bara en poäng för Djurgården och efteråt var Rakhshani kritisk – till domarinsatsen.

– Vi åker på en billig utvisning och de utnyttjar den och tar extrapoängen, säger Rakhshani besviket till HockeyNews.se.


Djurgården är sedan länge fast förankrat på jumboplatsen i SHL.


Mot Brynäs var Stockholmslaget på väg mot en trepoängare efter att ha vänt underläge till en 2–1-ledning efter ett vackert klassmål av Rhett Rakhshani.



Men Brynäs kom tillbaka och kvitterade då Dmytro Timashov kunde smälla in 2–2 snyggt på ett direktskott precis sekunderna efter det att Djurgårdsbacken Rasmus Bengtsson avtjänat en tvåminutersutvisning för fasthållning.


På övertid gjorde Brynäscentern Greg Scott 3–2 mindre än en minut in i förlängningen, så Djurgården fick bara en poäng.


– Jag är urless på det ärligt talat. Det känns som en återkommande mardröm, säger Rakhshani till HockeyNews.se.


– Vi åker på en billig utvisning och de utnyttjar den och tar extrapoängen. Det börjar bli frustrerande särskilt när saker dikteras på det sättet, med billiga utvisningar, bakom målet utan att det är en målchans. Det är en väldigt onödig utvisning som inte behöver blåsas, menar Rhett Rakhshani.


Djurgården blev snuvat på poäng hemma mot Rögle för en vecka sedan då Rögle slapp en trippingutvisning i samband med Adam Edströms segermål till 3–2.


LÄS MEROmdiskuterat segermål för Rögle när Djurgården föll på Hovet


Men Rakhshani är medveten om att det inte är hållbart för Djurgården att lasta domarna för lagets förluster.


– Det är självklart inte den enda saken. Vi hade ett powerplay som vi kunde ha gjort mål på. Men det är frustrerande när vi inte kan stänga såna här matcher och de får extrapoängen, säger Rakhshani.


Djurgården har hemmamatch på lördag igen då Luleå kommer på besök och även om läget är kritiskt så är det ännu inte teoretiskt kört att slippa kval.


– Vi behöver vara uthålliga just nu, hålla hakan uppe och kontrollera det vi kan påverka.


Djurgårdens huvudtränare Joakim Fagervall var hård i sin dom mot det spel ni presterade?


– Jag tycker inte att vi var särskilt effektiva i spelet med puck. Det fick vi jobbigt med i vår försvarszon då och då. Vi kunde inte ta oss ur egen zon på ett rent sätt. Vi försökte. Passionen var där, men inte utförandet, säger Rakhshani.


LÄS MERDjurgården tappade ledningen – och sågas hårt av Joakim Fagervall


Att nästan 6 000 åskådare hade tagit sig till Hovet för att se och heja fram Djurgården och Brynäs var i alla fall en energikick för spelarna.


– Det var häftigt. Så härligt att ha dem tillbaka efter det att restriktionerna släpptes och det är så här det borde vara. Låta folk komma och njuta av det de gillar att göra. En jättebra publik, säger Rhett Rakhshani och skiner upp.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!