Leksands besked – lånar ut JVM-forwarden till Mora: "Tittat på alternativ"

3 februari 2022
Isak Rosén kommer kunna vandra fritt mellan Leksand och Mora under säsongsavslutningen.
Det meddelade man under torsdagen.
– Isak Rosén har haft lite tuff att få istid hos oss senaste tiden och vi har tittat på alternativ framåt för honom nu när vi närmar oss transferstoppet den 15 februari, säger Leksands GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.Efter att han gjort 22 matcher i SHL och imponerat i landslagsdressen draftades Isak Rosén i den första rundan av NHL-draften förra året av Buffalo som spelare 14 totalt.

Den här säsongen har det blivit fyra poäng på 28 matcher, samtidigt som det i snitt blivit 7:53 minuter per match.

Och det är på grund av speltiden som Leksand och Rosén nu kommit överens om en lösning som man hoppas ge mer speltid för 18-åringen.

LÄS MER: Bekräftat: Restriktionerna tas bort – publikfesterna kan börja

Under torsdagen meddelade man nämligen att han dubbelregistrerats hos Mora, vilket gör att han kan vandra fritt mellan Dalarivalerna.

– Isak Rosén har haft lite tuff att få istid hos oss senaste tiden och vi har tittat på alternativ framåt för honom nu när vi närmar oss transferstoppet den 15 februari. För att optimera Isaks möjligheter till spel har vi kommit överens med Mora att gemensamt nyttja möjligheten att ha en namngiven junior, vilket innebär att Isak kan gå i mellan klubbarna hur mycket som helst även efter att transferfönstret stängt, säger Leksands GM Thomas Johansson och fortsätter:

– Vi hade Alexander Lundqvist i samma situation förra säsongen vilket fungerade superbra för alla inblandade, inte minst för "Lunkan" som hade en fantastisk utvecklingskurva. Jag vill rikta ett stort tack till Isak Rosén, hans agent Claes Elefalk och Mora IK som gör detta möjligt.