Frölunda lånar ut draftaktuelle forwarden – förstärker allsvenska topplaget


1 februari 2022
Ludwig Persson kan vandra fritt mellan Frölunda och Modo under resten av säsongen.
Det efter att han dubbelregistrerats av klubbarna.


Tidigare under säsongen lånade Modo ut backen Filip Hasa till Frölunda när de i februari hade flera matcher på kort tid och var kort om folk på backsidan. Hasa gjorde då en match med Frölunda, som han tidigare representerat.

Och nu står det alltså klart att Frölunda bjuder tillbaka.

Under tisdagen meddelade klubbarna att den 18-årige forwardstalangen Ludwig Persson dubbelregistrerats hos Modo. Något som gör att han kan komma att vandra fritt mellan klubbarna under resterande del av säsongen.

– Det känns bra att vi kunnat hitta den här lösningen tillsammans med Frölunda. Registreringen är ett sätt för oss att skapa mer bredd och ger oss chansen att låna in Ludwig vid skador eller andra behov under slutspurten på säsongen, säger Modo Hockeys sportchef Henrik Gradin till klubbens hemsida.

Persson, som av många spås gå i någon av de två första rundorna av den kommande NHL-draften, har noterats för åtta SHL-matcher den här säsongen samtidigt som han gjort 38 poäng på 26 matcher i Frölundas J20-lag.

Forwarden var även uttagen i Juniorkronorna under hösten och gjorde tre matcher på vägen fram tills dess att JVM-truppen togs ut.