HockeyNews
PLUS

Djurgården visar intresse för meriterad KHL-forward: "En utvärdering"

(22073) Martin Bakos/Sotji
(c) photo.khl.ru Dmitry Bondarenko

Publicerad: 26 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Djurgården är på jakt efter offensiv förstärkning och under tisdagen kom den VM-meriterade slovakiske forwarden Martin Bakos ut på marknaden.

– Allt som är tillgängligt är av intresse och så får man göra en utvärdering, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.


Det har uppstått flera luckor i Djurgårdens lagbygge till följd av skador. Centern Sebastian Strandberg väntas bli borta i tre månader och behöver ersättas.


I matchen mot Oskarshamn fick lagkaptenen Marcus Sörensen en smäll mot huvudet och bröt matchen omedelbart.


– Det är alltid svårdefinierat, men det var en smäll mot huvudet. Där är det lite från dag till dag, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel.


Med tanke på att historiken med huvudskador i Djurgården är det sannolikt att Sörensen får vila från spel den här veckan.


– Om jag får tro så är det nog så, säger Stoppel.

LÄS MERTuff smäll för Djurgården – backklippan blir borta resten av säsongen



Under tiden försöker Djurgården alltså hitta en center som ska vara en av de ledande i laget. Det börjar röra på sig på marknaden och den vasse högerskytten Martin Bakos bröt på tisdagen kontraktet med KHL-klubben Sotji.


Tjeckiska klubbar visar intresse, men det finns också ett intresse från Djurgården.


31-årige Bakos har den här säsongen gjort 16 poäng (9 mål, 7 assist) på 36 matcher för Sotji.


Martin Bakos kan spela både som högerforward och som center.


– Vi har väl en bred palett med vad vi tittar på och vad som finns på marknaden och vad vi tror i slutändan att vi vill ha för center, vad som kommer att passa bäst in i lagbygget, säger K-G Stoppel.


LÄS MERDjurgården tar nytt steg framåt i målvaktsfrågan: "Börjar närma oss"


Djurgården spelar för närvarande med Ludvig Rensfeldt, Filiph Engsund, William Eklund och Emil Berglund som centrar. Även Oscar Bjerselius och Paul Carey är centeralternativ.


Men med tanke på att det kan bli skador, och att Djurgården har tappat centrar som Jacob Josefson, Strandberg och brutit med Peter Holland och Linus Videll, är behovet stort att få in en utpräglad center.


– Man får göra värderingen bra tvåvägscenter kontra tillföra spets framåt. Det är frågor som vi hela tiden balanserar med. Det är knappast troligt att man får allt i ett paket den här tiden på året, säger Stoppel.


Slovaken Martin Bakos under VM i Köpenhamn 2018. Nu finns han ledig på marknaden. Foto: Bildbyrån.


Martin Bakos var klar för Mora våren 2018 efter att ha spelat både OS och VM för Slovakien. Men då erbjöds han ett NHL-kontrakt av Boston och nappade på det. Några månader senare bröt han upp från Bostons farmarlag och har haft starka år i KHL sedan dess.


– Nu med Strandbergs frånvaro ska det tillföra något i den övre regionen på centersidan. Inte bara bredda. Det gäller att vara lite smart och tålmodig, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.


Djurgården har dessutom fått en långtidsskada på backen Tom Nilsson, som skadade knäet i helgens match mot Leksand, och beräknas bli borta i tre månader.


– Det är ett pussel att lägga. Det gäller att inte vara för snabb i sina handlingar, men samtidigt, när det ska handlas så gäller det att vara snabb kan man konstatera. Vi har lite drygt tre veckor på oss att göra de rätta valen för saker och ting, säger Stoppel.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)