HockeyNews
PLUS

HV71 om de frånvarande spelarna – så är läget inför veckans matcher

(22065) Ullström Törngren Bertov
Bildbyrån

Publicerad: 25 januari 2022

FacebookXWhatsApp

HV71 saknade fem man i bortaförlusten mot Modo i fredags.

Flera av spelarna på frånvarolistan är tillbaka till den här veckans matcher.


Allsvenska serieledarna HV71 vann två av tre matcher på sin bortaturné i förra veckan, trots att laget saknade backen Daniel Bertov och forwardskvartetten Zion Nybeck (skadad säsongen ut), Christoffer Törngren, David Ullström och Simon Önerud (långtidsskadad).


HV71 är ett av lagen som har drabbats av covid-19 under 2022.


– Det kommer lite sjukdomar och skavanker och det kommer vi nog att få ha en bit till. Vi försöker väl att planera in en tredje dos för de flesta av oss, framför allt för dem som inte har haft det i närtid och se om det kan hjälpa att få lite stopp på det, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se.


LÄS MERBackflytten i Hockeyallsvenskan – HV71 och Almtuna inblandade i bytesaffär


HV71 räknar med att backen Daniel Bertov och forwarden Christoffer Törngren kan spela den här veckan då man har matcher mot Västervik, Södertälje och BIK Karlskoga.


Det är ännu lite oklart när David Ullström kan vara tillbaka. Efter lång rehab gjorde han comeback för HV borta mot BIK Karlskoga den 12 januari, men har varit sjuk sedan dess.


– Det är lite dag till dag för Ullström, säger Johan Hult.


Det blir däremot debut för Almtuna-backen Andreas Söderberg, som HV71 bytte till sig mot Marcus Karlström, och nye Västerviksforwarden Myles Powell.


HV71 har värvat den spelskicklige forwarden Myles Powell och han kommer att göra sin debut mot sin förra klubb Västervik på onsdagen. Foto: Bildbyrån.


Dalen-duon Adam Hirsch och Jesper Thörnberg har återvänt till HC Dalen.


HV71:s sportchef Johan Hult befinner sig själv i familjekarantän för tillfället.


– Det är så skumt. Man känner sig så utanför allting. Man ringer ett par gånger varje dag och man pratar med materialare så ska du ha den senaste informationen är det bättre att du ringer dem än mig, haha.


– På sin höjd kan jag följa träningen på video, ljudlöst. Sedan får man prata med dem efteråt, men så är det.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)