HockeyNews
PLUS

Smitta i Färjestad – SHL-matchen uppskjuten timmen före nedsläpp

(21995) Färjestad-Oskarshamn/uppskjuten
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2022

Med lite mer än timmen kvar till nedsläpp mellan Färjestad och Oskarshamn i SHL kom beskedet.

Matchen har blivit uppskjuten på grund av smittspridning.


Det är Färjestad som har fått in coronasmitta i laget och tvingas skjuta upp matchen. Enligt en samlad bedömning har Färjestads matchläkare Anders Engström i samråd med SHL fattat beslut om att skjuta upp matchen Färjestad-Oskarshamn.


– Vi har sedan några veckor haft spridda fall i truppen som vi isolerat och vi har därför kunnat bedriva fortsatt verksamhet. Vi har nu flera fall den senaste veckan där vi trots isolering inte lyckats bryta smittspridningen. Vi har med kort varsel inför dagens match fått ytterligare fall vilket gör att smittspridningen måste bedömas som okontrollerad. Vi har spelare som vid matchsamlingen nu på eftermiddagen uppvisade lindriga symptom som föranlett provtagning. Därav det sena men nödvändiga beslutet. Tråkigt för alla inblandade, säger Engström till Färjestads hemsida.


Oskarshamn är på plats i Karlstad och var redo för match när beslutet kom i elfte timmen. Färjestads laguppställning presenterades två timmar före nedsläpp, men laget kommer inte till spel sedan covid-19-smitta upptäckts.



Ett nytt speldatum kommer att kommuniceras vid senare tillfälle.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS