HockeyNews
PLUS

Modostjärnan avstängd: "Var verkligen inte ett slag eller en smäll"

(21932) Sam Vigneault/Modo
Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Publicerad: 14 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Modocentern Sam Vigneault blir avstängd efter matchstraffet borta mot Kristianstad.

Domen blev officiell på fredagen.


Det blir två matchers avstängning och 6 563 kronor i böter för Modos kanadensiske center Sam Vigneault. I frustration delade Vigneault ut en högerkrok i sidan på huvudet på Kristianstads Rickard Olsén. Det bedöms vara en "sucker punch" (tjuvsmäll).


Modospelaren fick matchstraff och blir nu avstängd mot Tingsryd och Troja/Ljungby, men kan spela i toppmötet med HV71 nästa vecka.


Sam Vigneault har varit avstängd i tre matcher tidigare under säsongen, men klarade sig lindrigare undan den här gången.


– Jag fick en smäll i ryggen efter en dålig tackling. Jag reste mig upp och knuffade till nummer 90 med en öppen hand på baksidan av hans hals (som en ”facewash” framför kassen). Det var verkligen inte ett slag eller en smäll, det var som jag sa en knuff för att få bort honom från mig, för han stängde min väg att ta mig ut ur zonen, säger Vigneault i sin förklaring till sitt agerande.


Sam Vigneault fick matchstraff för en "sucker punch" när Modo föll borta mot Kristianstad. Nu väntar avstängning i två matcher. Foto: Bildbyrån.


– Vi hade ett powerplay så jag hade ingen avsikt att sätta mitt lag i den situationen och skulle aldrig göra något sådant (dela ut en tjuvsmäll) på en spelare.


LÄS MERModotränaren rasande efter stjärnans matchstraff – kan missa matcher


Modos huvudcoach Mattias Karlin var mycket besviken över matchstraffet på Vigneault och nu blir kanadensaren borta från fredagens match mot Tingsryd och matchen mot Troja/Ljungby.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)