HockeyNews
PLUS

Klingberg om uppgifterna: "Känner mig inte uppskattad när vi inte förhandlar"

(21891) John Klingberg
Bildbyrån / Skärmdump Sportsnet

Publicerad: 9 januari 2022

FacebookXWhatsApp

CALGARY. I går uppgavs det att förhandlingarna står stilla och att John Klingberg begärt att bli trejdad från Dallas.

Svensken stod för en assist i hemmasegern mot Pittsburgh och efteråt kommenterade han uppgifterna.

– Jag har varit här i åtta år och bevisat vilken spelare jag är och jag känner mig inte uppskattad när vi inte ens förhandlar, säger Klingberg på en presskonferens.

Det var under lördagskvällen som det kom ut uppgifter i Nordamerika om att John Klingberg begärt att bli trejdad från Dallas.

Svenskbacken gör sin åttonde säsong i klubben och sista året på sitt nuvarande kontrakt och efter segern på hemmaplan mot Pittsburgh så uttalande han sig om uppgifterna och sin framtid.

LÄS MER: Avslöjar: 38-årige ikonen nära en comeback i Djurgården

– Jag känner inte att det är helt sant, det är inte så att jag gått och frågat om en trejd just nu utan förhandlingarna har pågått ett tag, säger Klingberg och fortsätter:

– Jag tänker inte ljuga, det har varit några frustrerande år individuellt. Jag har spelat för Stars sedan dag ett här borta och jag vill stanna, jag växte upp här och fick min dotter här. Men i slutändan är det business för båda sidor och jag har mitt att ta hand om.

Klingberg har varit assisterande kapten i fem år. Foto: Bildbyrån

Klingberg meddelade klubben redan innan säsongen att han var beredd att slå sig ner vid förhandlingsbordet och komma fram till ett nytt avtal – men intresset från Dallas har gjort att han börjat undersöka sina alternativ.

– Efter förra säsongen var jag tydlig med att jag ville börja förhandla direkt för att se vart vi stod men klubben ville ha mer tid och jag förstår det men samtidigt har jag varit här i åtta år och bevisat vilken spelare jag är och andra har skrivit nya avtal innan kontraktsåret och jag ville också göra det. Men nu har det blivit tystare och tystare och för mig som spelare känner jag mig inte uppskattad när vi inte ens förhandlar.

LÄS MER: Ek: Ingen stoppar Tambellini – men vilka ska få hejd på Färjestad?

Klingberg bekräftar också att agenten Peter Wallén undersöker marknaden och intresset från övriga klubbar i NHL.

– Min agent pratade med Jim (Nill, Dallas GM) för några månader sedan och han höll med om att vi kunde börja prata med andra GM:s men förhandlingarna med Stars har varit väldigt stillsamma. Det är en besvikelse så klart men det är business och jag har mitt att ta hand om.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar John Klingberg i Dallas

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)