Slutspelet i Hockeyallsvenskan ändras om – fler matcher spelas


6 januari 2022
Förra säsongen var första gången det nya slutspelet existerade i Hockeyallsvenskan – nu utökas matchantalet till årets slutspel. 

Förra säsongen var Timrå starkast och tog sig upp till SHL efter ett rafflande allsvenskt slutspel där upplägget var nytt inför säsongen. I år förändras upplägget för att kunna få plats med fler matcher. 

Istället för att kvartsfinalerna och play-out ska avgöras i bäst av fem matcher, som förra säsongen, så avgörs de i bäst av sju matcher. Det innebär att alla matchserier förutom åttondelsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher. 

– Förra årets slutspel blev på många sätt och vis en jättesuccé med ett oerhört stort intresse. En stor del i det hade det nya slutspelsformatet och till i år har vi filat lite på det och kör nu bäst av sju även i play out och i kvartsfinalerna vilket känns oerhört spännande. Slutspelet är ju en enda lång fest för alla och att vi nu kan få till ännu fler matcher i förhoppningsvis jämna och täta matchserier är något jag ser fram emot och jag hoppas verkligen att vi då kan ha fullsatta arenor utan restriktioner så alla supportrar får plats och kan heja fram sitt lag till seger, säger Gabriel Monidelle, Hockeyallsvenskans VD, i ett pressmeddelande.