AIK om den nya smittan i laget: "Vi får bara hantera det"


5 januari 2022

STOCKHOLM. AIK firade nyår efter fyra raka segrar i Hockeyallsvenskan.

Sedan slog coronasmittan till.

– Vi har ett antal bekräftade fall i truppen, men sedan hur många det är kommer vi inte att gå ut med, säger AIK-coachen Anton Blomqvist till HockeyNews.se.Coronapandemin fortsätter och omikron är den nu dominerande varianten av covid-19 i landet.


I Hockeyallsvenskan spelas bara matchen Almtuna-Björklöven på onsdagen. Resten av matcherna är uppskjutna på grund av smitta i lagen.


AIK är en av klubbarna som har gjort en paus på några dagar för att försöka bromsa smittspridningen.


– Vi fick ett positivt fall över nyårshelgen och då testade vi alla i laget och sedan togs beslutet, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist till HockeyNews.se.


LÄS MERFick nobben av Videll – nu vill SSK få hem Bergfors från Djurgården


Han har själv klarat sig från smittan den här gången.


– Vi kommer att avvakta killarnas hälsa och ta upp verksamheten när det är säkert igen.


Daniel Torgersson är tillbaka i AIK efter det avbrutna JVM-äventyret i Red Deer, Kanada. Foto: Bildbyrån.


Nästa match inplanerad är den 12 januari hemma mot BIK Karlskoga. AIK avslutade 2021 i Hockeyallsvenskan med fyra raka segrar och Stockholmslaget är åtta i tabellen.


– Vi har fått tillbaka spelarna från JVM och vi var jäkligt sugna på att dra igång. Det känns inte som att vi har haft konkurrens i laget på nästan hela året. Nu skulle vi äntligen få tillbaka kroppar och så kom detta. Vi får bara hantera det, säger Blomqvist efter att ha fått hem Juniorkronorna Oskar Magnusson och Daniel Torgersson samt den unge JVM-slovaken Dalibor Dvorsky.


På skadelistan finns sedan tidigare backarna Victor Aronsson och Alexander Deilert.