Leksandstränaren: "Spelar som att vi vore bättre än vad vi är"

(21754) Fredrik Hallberg

Publicerad: 27 december 2021

TIMRÅ. Fem raka förluster och Leksand rasar i tabellen.
Nu har man ett rejält jobb att göra för att vända trenden.
– Jag tror att någonstans så får vi börja titta på var vi är någonstans och få rätt självbild, säger assisterande tränaren Fredrik Hallberg efter 1–5 mot Timrå.

Det var två lag med fyra raka förluster i SHL som ställdes mot varandra när Leksand gästade Timrå och NHC arena.

Då var det Leksand som började piggast, men som sedan föll ihop när Pontus Åberg vispade upp 1–0 i numerärt överläge för hemmalaget drygt sex minuter in i matchen.

När slutsignalen ljöd så var det 5–1 på resultattavlan, i Timrås favör.

– Vi kommer ut ganska bra tycker jag och har väl 7-0 i skott efter, men släpper sedan in ett i powerplay och efter det tycker jag att vi blir ganska små under en period och ett taggat Timrå drar fördel av det under resten av matchen tycker jag. Jag tycker inte att vi kommer upp, jag tycker att vi spelar stressat och litar inte på det vi ska göra. Mot ett taggat och bra Timrå så blir det så, säger assisterande tränaren Fredrik Hallberg efter matchen.

Förlusten mot nästjumbon Timrå var alltså Leksands femte raka i SHL, något som gör att man nu befinner sig på en niondeplats i tabellen, efter att tidigare under hösten varit med i tabelltoppen efter fint spel.

Med CHL inräknat ökar sviten till sju raka utan seger.

Och kanske hänger bilderna från tabelltoppen kvar hos laget.

– Jag tror att någonstans så får vi börja titta på var vi är någonstans och få rätt självbild, säger Hallberg.

Har ni haft för stort ego?

– Nej, men vi har haft tro på oss själva och vill vara bättre än vad vi är för tillfället men någonstans så spelar vi som att vi vore bättre än vad vi är och det straffar sig.