HockeyNews
PLUS

Ex-djurgårdaren Linus Söderströms sms till sportchefen under spelarjakten

(21625) K-G Stoppel Linus Söderström
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 18 december 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården letar tränare, målvakt, back och center.

Sportchefen K-G Stoppel slåss med toppklubbarna i SHL om förstärkningar och berättar här om den kontakt han har haft med ex-djurgårdaren Linus Söderström.


För att lämna jumboplatsen i SHL behöver Djurgården förstärka laget. Målvakten Niklas Svedberg är så illa skadad att säsongen är över. Backen Marcus Högström är borta på obestämd tid. Och under juluppehållet har Djurgården dumpat misslyckade centern Peter Holland.


Den tillförordnade sportchefen K-G Stoppel, som har tagit över efter den tidigare sportchefen Joakim Eriksson, har en del att stå i.


Än så länge har Djurgården fått in Emil Berglund från Almtuna som en hårt arbetande tvåvägscenter och Leksandsforwarden Fredrik Forsberg. I gengäld har Djurgården släppt skarpskytten Linus Andersson till Leksand.


Det har ryktats om att Djurgården varit i kontakt med Ässät-målvakten Linus Söderström. Den 25-årige stockholmaren tillbringade sin juniortid i Djurgården och vann SM-guld med HV71 våren 2017.


Men här ger K-G Stoppel en förklaring till hur läget ligger till:


– Jag har inte haft mer kontakt med honom än att han faktiskt sms:ade mig och grattade till min nya tjänst.


LÄS MERTrejden klar – därför tog Djurgården kontakt med Leksand om spelarbyte


På tränarsidan är Djurgården en man kort sedan huvudtränaren Barry Smith tackade för sig efter 13 matcher.


K-G Stoppel har inte gjort någon hemlighet av att han letar efter en coach.


– Det är en process som flera andra som man nöter och tittar på de olika alternativen.


Han fortsätter:


– Det finns många parametrar att ta hänsyn till. Det handlar om att få ett fullskaligt tränarteam som passar ihop. Jag vidhåller att två tränare över tid är för lite med allt vad som krävs.


Är det givet att det är en huvudtränare som ska in?


– Det får läget avgöra lite och vad som i slutändan finns tillgängligt, säger Stoppel.


– Man ska inte sticka under stol med att det behöver finnas en koppling till framtiden också. Så är det med både spelare och ledare den här tiden på säsongen. Det finns kortsiktiga lösningar, men många vill också få till en långsiktig lösning bortom det här året. Då måste man alltid göra den värderingen så att man inte skapar hinder och murar för framtiden. Det blir hela tiden ett bollande och ett avvägande.


Nichlas Falk och Mikael Aaro ska få en kollega i tränarstaben i Djurgården. Barry Smith lämnade klubben efter bara 13 matcher. Foto: Bildbyrån.


Under juluppehållet har Patrik Lundh tackat nej till en återkomst till Djurgården av sociala skäl i och med att han har sin fru i Karlstad.


Samtidigt har toppklubbarna Frölunda värvat in toppbacken Andreas Borgman från Dallas medan Växjö fått in centern Joel Kellman från San Jose.


Är det svårt i Djurgårdens läge att vara med och slåss om spelare som Joel Kellman och Andreas Borgman när de vänder hem från NHL?


– Det är ingen fördel att vara i den position vi är i, om man säger så… Sedan har jag svårt att utvärdera både Joel (Kellman) och (Andreas) Borgman. Man kan konstatera att de rekryteringarna inte började för en vecka sedan. Det är klart att man sitter i en bättre förhandlingsposition om man är uppe och krigar i toppen än om man är i botten, så är det ju, säger K-G Stoppel.


Men Djurgården har andra spår som man jobbar med.


– Vi hoppas ändå att vi ska hitta våra spelare framöver. Det handlar nog lite om att ha ett kortsiktigt tålamod och se när det börjar röra på sig när det gäller lag som börjar tappa i tabellen och så vidare.


LÄS MERNHL-backen klar för Frölunda – "Vi har jagat honom i många år"


Han tillägger:


– Det är en bit kvar. Det är lite att jobba med.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!