HockeyNews
PLUS

SHL höjer beredskapen på grund av smittläget under pandemin

(14823) Agenter och NHL-scouter stoppas/Hemlin
Bildbyrån

Publicerad: 15 december 2021

FacebookXWhatsApp

SHL har höjt beredskapen eftersom smittläget under den pågående pandemin kan komma att kräva det.

– Det finns ett ökat engagemang och beredskap om de här frågorna, säger SHL:s vice vd och sportchef Johan Hemlin till HockeyNews.se.


Coronapandemin har tagit ny fart under vintern. I fotbollens Premier League i England och i NHL i Nordamerika drabbas allt fler av covid-19 och matcher har blivit uppskjutna.


Norges ishockeylandslag drog sig på tisdagsmorgonen ur en turnering i Schweiz på grund av de skärpta restriktionerna i hemlandet. Och inför CHL-kvartsfinalen under tisdagen fick enligt uppgift till HockeyNews.se Leksand ett par spelare coronasmittade.


– Vi är inte tillbaka till protokoll, men vi har gjort en påminnelse sedan ett antal veckor tillbaka gällande handsprit, tvätt, de allmänna rekommendationerna givetvis, men även lite mer logistik, pappershanddukar och extrastädning och liknande, säger SHL:s vice vd Johan Hemlin.


Enligt uppgift har ett par spelare i Leksand blivit smittade av covid-19. SHL håller ett vakande öga på smittläget i samhället. Foto: Bildbyrån.


– Både medicinska team och materialförvaltare har steppat upp. Det finns ett ökat engagemang och beredskap om de här frågorna.


Har SHL-klubbarna börjat testa spelarna mer regelbundet igen?


– Klubbarna kör i viss mån tester, men det sköter de just nu efter eget bevåg och efter de rekommendationer som finns, säger Hemlin.


LÄS MERUppgifter: Djurgården köper loss legendarens son


Han förtydligar:


– Det är inga riktlinjer från SHL utan här följer man de rekommendationer som finns. Klubbarna testar vid kraftiga symptom.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!