HockeyNews
PLUS

Tungt tapp för mästarna Växjö – hans nya klubb berättar om värvningen

(17989) Juuso Vainio
Bildbyrån

Publicerad: 14 december 2021

FacebookXWhatsApp

Växjö tappar den finländske backen Juuso Vainio till nästa säsong.

Redan nu, med drygt fyra månader kvar på hans kontrakt med de regerande svenska mästarna, har hans blivande schweiziska klubb gått ut med nyheten.


Huvudcoachen Sam Hallam lämnar Växjö efter den här säsongen. Det berättades i förra veckan att han blir ny förbundskapten för Tre Kronor våren 2022 då hans avtal med Lakers löper ut.


LÄS MERFörbundet bröt tronföljden – så går jobbet med nya Tre Kronor-staben


På tisdagen kom nästa tapp för Växjö. Den schweiziska klubben Fribourg-Gottéron har värvat den landslagsmeriterade mästarbacken Juuso Vainio och skrivit ett ettårskontrakt med honom vilket börjar gälla 2022.


– Juuso är en stabil back och defensiv till sin karaktär. Han har en fantastisk förstapassning och är väldigt stark i en mot en, säger Christian Dubé, general manager och huvudtränare för Fribourg-Gottéron, till klubbens hemsida.



Juuso Vainio spelar drygt 18 minuter per match för Växjö och har den här säsongen stått för tre assist på 21 matcher. Förra säsongen gjorde Vainio tre mål och två assist på 41 SHL-matcher.


– Han kommer utan tvekan att ge ytterligare stabilitet till vårt försvar. Hans ledarskap och konsekventa spel kommer att vara mycket viktigt för oss, fortsätter Christian Dubé.


Fribourg-Gottéron har inklusive Juuso Vainio tre utländska spelare under kontrakt för kommande säsong. Ex-djurgårdaren Daniel Brodin har ett utgående avtal med den schweiziska klubben.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)