Mardröm för Leksand – laget drabbat av coronasmäll och busshaveri


13 december 2021

Leksand har på nytt drabbats av coronasmitta. Inför CHL-mötet med Frölunda saknas flera spelare.

Och resan till Göteborg har störts av ett busshaveri…Leksand gav sig på måndagen iväg mot Göteborg för returmötet med Frölunda i Champions Hockey League.


Men det är ett stukat Leksand. Enligt uppgift har laget på nytt drabbats av coronasmitta, vilket har gjort att flera spelare lämnats hemma i Dalarna. Även någon i staben är borta.


Skyttekungen Max Veronneau är en av spelare som har blivit sjuk och som inte kommer att spela i CHL-returen. Sedan tidigare är målvakten Kasimir Kaskisuo borta på grund av sjukdom. Inte heller Emil Heineman kan spela mot Frölunda.


– Det enda jag kan säga någonting om är att Max är sjuk. ”Kass” är sjuk. Heineman är hemma. De är inte med på resan, säger Leksandscoachen Björn Hellkvist till HockeyNews.se.


Leksand råkade illa ut förra säsongen då hela 14 spelare var smittade med covid-19.


LÄS MERFrölunda lånar in allsvensk back – till CHL-slutspelet: "Få erfarenhet "


Bussresan till Göteborg har inte heller varit någon höjdare för Leksand. Ett haveri har gjort att Leksand vid 16-tiden på måndagseftermiddagen stod stilla med bussen.


– Vi står mitt i Värmland någonstans. Det är mörkt och blött och typ två plusgrader. Vi kommer inte vidare med den här bussen. Vi måste få hit en annan buss på något sätt, men det kommer att ta några timmar, säger Björn Hellkvist och drar en djup suck.


Leksand har fått in coronasmitta i laget och tre spelare är drabbade, enligt uppgift. Foto: Bildbyrån.


– Vi är typ halvvägs. Min amatöranalys är att all hydraulik har lagt av. Bussen kan inte få upp trycket i bromsarna och dörren funkar inte. Den växlar inte eller någonting. Vi fick nödöppna dörren... Det är så där kan man säga.


Leksand ska försöka vända ett 2–5-underläge till seger mot Frölunda på tisdagskvällen i Göteborg.


– När man väl står där vill man vinna matchen, men just nu känns det som att man bara vill överleva den här dagen. Nu kom detta också så blev man allmänt jättenegativ, säger Hellkvist.