HockeyNews
PLUS

Sportchefen lämnar Södertälje efter tunga hösten – ersätts av klubbikonen

(21574) Mikael Samuelsson-Anders Eldebrink
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 13 december 2021

FacebookXWhatsApp

Södertälje agerar efter svaga resultaten.
Nu får sportchefen Mikael Samuelsson lämna – och ersätts tillfälligt av klubbikonen Anders Eldebrink.
"Samuelsson har under sin tid arbetat brett och gediget med den sportsliga utvecklingen i många delar av klubben. Vi är mycket tacksamma för den insats han gjort för SSK" skriver klubben på sin hemsida.


Mikael Samuelsson tog över som sportchef i Södertälje inför säsongen 2019–20.

Under Samuelssons första säsong slutade man sjua i tabellen för att under förra säsongen placera sig som fyra, innan säsongen tog slut i kvartsfinalspel mot Västervik.

Den här säsongen har varit desto tyngre och efter 24 spelade matcher är man bara tia i tabellen, trots flera tunga nyförvärv – och det har fått klubben att agera.

Under måndagsmorgonen meddelade Södertälje att Samuelsson lämnar sitt jobb.

Klubbikonen Anders Eldebrink kommer nu att vara tillförordnad sportchef tills en permanent lösning är på plats, och kommer backas upp av Dallas Stars Europachef Rickard Öquist.

"Målsättningen för den nya sportsliga ledningen blir att i första hand skaffa laget fast mark under fötterna för att därefter sätta nya utmanande mål för avslutningen av säsongen. Parallellt med det har den nya sportsliga ledningen även ett uppdrag att anlägga en grund för att de kommande åren kontinuerligt vara en topp 3 klubb i Hockeyallsvenskan och i god tid bygga en trupp för nästa år som matchar den ambitionen" skriver klubben på sin hemsida.

Samtidigt flaggar klubben för att man redan nu gjort klart med ett nyförvärv – som ska vara av hög klass.

"SSK har i helgen gjort klart med en högklassig värvning som en fortsättning på arbetet med att förstärka laget. Spelaren kommer presenteras inom de närmaste dagarna. Och arbetet fortsätter med att förstärka truppen" skriver man.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)