Guldtränaren blir ny förbundskapten för Tre Kronor


9 december 2021
Det har sedan tidigare stått klart att Johan Garpenlöv lämnar uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor efter säsongen.
Nu står det klart att Sam Hallam tar över.
– Det känns jätteroligt! Ett uppdrag som kommer passa mig väldigt bra just nu. Det är en möjlighet att få studera spelet, reflektera och samtidigt coacha på högsta möjliga nivå, säger Hallam till Växjös hemsida.


Sedan 2012 har Sam Hallam varit tränare för Växjö Lakers, där han först var assisterande tränare under en halv säsong innan han tog över som huvudtränare.

Under tiden har han lett laget till tre SM-guld och korats till SHL:s bästa tränare två gånger.

Och nu står det alltså klart att han går vidare till uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor.

– Det känns jätteroligt! Ett uppdrag som kommer passa mig väldigt bra just nu. Det är en möjlighet att få studera spelet, reflektera och samtidigt coacha på högsta möjliga nivå, säger han till Växjös hemsida.

Sam Hallam kliver in på tjänsten först efter att Växjös säsong tagit slut.

– En halv grundserie återstår och mitt huvudfokus är att se till att vi gör allt vi kan för att gå så långt som möjligt och utmana om mästerskapet.

Hallams kontrakt med Tre Kronor sträcker sig över OS 2026.

– Vi är glada att välkomna Sam Hallam som Tre Kronors nya förbundskapten. För oss har det varit viktigt att rekrytera en förbundskapten med rätt erfarenhet, goda ledaregenskaper och sunda värderingar. Betydelsefullt är också att kontraktet med Sam Hallam sträcker sig över hockey-VM för herrar på hemmaplan i Stockholm 2025, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.