HockeyNews
PLUS

Genomgång: Hockeyallsvenskans främsta matchvinnare

(21384) HA-matchvinnare
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 28 november 2021

FacebookXWhatsApp

Någon måste kliva fram när det ska avgöras – inte minst genom att göra mål.
Men vilka har gjort det flest gånger den här säsongen i HockeyAllsvenskan?
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson har svaret.


5) Corey Mackin, Vita Hästen & Marcus Westfält, Västervik, 19 matcher, 3 mål

Duon har båda gjort tre matchvinnande mål på 19 spelade matcher och petar därför ut Modos Markus Modigs från topp fem då han spelat 20 matcher. Mackin hämtades in till Vita Hästen för att vara en drivande kraft offensivt och det ser han ut att växa ut till nu. Tvåa i interna poängligan på 14 poäng, där han varvat upp rejält den senaste tiden med nio poäng på de sju senaste matcherna.


Westfält var en stor talang och var given i landslagssammanhang och draftades också i sjunde rundan av Philadelphia 2018. Hittills har lyftet på seniornivå inte kommit, men kanske är det på väg. Westfält gjorde åtta poäng å¨51 matcher förra säsongen men har redan efter 19 matcher gjort åtta poäng hittills denna säsong, varav tre matchvinnande mål. 


4) Skyler McKenzie, Västervik, 18 matcher, 3 mål
Likt lagkamrat Westfält har Skyler McKenzie gjort tre matchvinnande mål den här säsongen, vilket inte är illa pinkat med tanke på att kanadensaren bara gjort mål i fyra matcher hittills i Västervikströjan. McKenzie har gott om fart, men även om de avgörande målen funnits där hade nog Västervik önskat lite jämnare produktion än att forwardens alla sju poäng skulle kommit i fyra av 18 matcher.


3) Henrik Björklund, BIK Karlskoga, 20 matcher, 4 mål
Det är nog ingen som höjer på ögonbrynen när man ser BIK:s skyttekung och målgarant "Björka" högt upp på denna lista. Förra säsongen noterades han för fem stycken matchvinnande mål, vilket var näst flest i ligan tillsammans med sju andra spelare. Och med den takt han inlett denna säsong är det ingen högoddsare över att han kommer passera den siffran den här säsongen. Fyra matchvinnande mål redan efter 20 matcher.


2) Taylor Matson, HV71, 18 matcher, 4 mål
Matson gjorde tre mål på 50 SHL-matcher för Rögle förra säsongen och har alltså redan nu gjort fler matchvinnande mål i HV-tröjan än vad han gjorde i SHL förra säsongen. Ett steg ned i seriehierarkin förvisso, men Matson är i HV för att leda laget genom sitt spel och det har han gjort. Hårt jobb i alla situationer och han har chippat in offensivt. HV71 har fått vad de önskat. 


1) Tyler Vesel, HV71, 19 matcher, 5 mål
Men bäst i HV71, och hela ligan, är Tyler Vesel. Snacka om att centervärvningen från Björklöven levererat när det behövts. 13 gjorda mål, varav fem matchvinnande alltså, och totalt 26 poäng på 19 matcher hittills för den amerikanske centern. Var en toppspelare i ligan redan under tiden i Björklöven, men har fått ännu bättre fart på grejerna nu i HV71, inte minst produktionsmässigt 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)