Bildbyrån (montage)

Publicerad: 26 november 2021

TIMRÅ. Rejält tillbakatryckta, men en gratischans tillbaka in i matchen.
Då släppte Timrå in mål i numerärt överläge och matchen rann dem ur sikte.
– Det är bedrövligt, konstaterar tränaren Anders Karlsson om Färjestads 2–0-mål.

Timrå var det piggare laget i första perioden mot Färjestad och skapade ett antal riktigt bra läge, inte minst när Viktor Lodin bjöd på ett tekniskt nummer från den högre skolan.

Men något mål bakom tidigare Timråmålvakten Henrik Haukeland mäktade man inte med under matchens 20 första minuter.

Och när Färjestad sedan kom ut som ett helt annat lag i andra perioden tappade Timrå matchen.

Sex minuter in i perioden tog man också time out för att försöka få igång laget, men det hjälpte föga då Gustav Rydahl gjorde 1–0 två och en halv minut senare och innan mellanakten var över låg man under med 0–3.

– Vi kommer ut till matchen och har en bra första period och skulle kanske fåt med oss något mål, men det är en jämn match och vi är nöjda med ingången i matchen. Men i andra perioden tycker jag att Färjestad är bättre än oss. De är starkare på pucken, har längre anfall och får utdelning, säger tränaren Anders Karlsson.

I timeouten pratade man inte minst om att man måste hitta ett annat sätt att ta sig ur Färjestads hårda press.

– Vi måste gå ut och sätta stopp i spelet, och framförallt inte spela back back när de går på våra backar. De går med 2-1-2 och då kan vi inte spela back back, för vi fastnar hela tiden, säger Karlsson.

Efter massiv FBK-forcering såg Timrå ut att få en väg in i matchen när Jacob de la Rose drog på sig en tvåminutersutvisning.

Det slutade med att Per Åslund kunde göra 2–0 till gästerna i numerärt överläge.

– Sedan får vi inte släppa in tvåan i vårt powerplay, det är bedrövligt. Trean får de via ansiktet på Liljewall, ett flytmål men det var ändå frukten av Färjestads långa och tunga anfall, de hade längre spel i vår zon. Vi gick inte ut riktigt och var inte tillräckligt tydliga i försvarsspelet och det straffar oss, säger Karlsson.

Timrå försökte sedan i tredje perioden, men kom inte närmare än Viktor Lodins tidiga reducering och segersviten stannade därmed på tre.

– I tredje perioden försöker vi komma tillbaka och det ska grabbarna ha kredd för, att vi inte viker ned oss men vi räckte inte riktigt till för att få in två, tre. Det är min sammanfattning, säger Karlsson.