Poängkungen fick matchstraff – felaktigt enligt domarna: "Inte alls bra"


25 november 2021
Brett Pollock fick matchstraff för en kollision med Modomålvakten Tex Williamsson efter videogranskning.
Nu meddelar domarna att man tog ett felaktigt beslut, där man menar att man inte fick se rätt bilder under granskningen.
– Där blir det fel i kommunikationen mellan oss och situationsrummet, säger domaren Olov Lundqvist i en intervju på Hockeyallsvenskans twitter.


Det blev en svängig tillställning mellan Modo och Södertälje under onsdagskvällen.

Totalt nio mål, varav sju i andra perioden, kom i matchen som avgjordes på straffar där Mikkel Aagaard avgjorde i Modos favör.

I mitten av tredje perioden hade hemmalaget även ett fem minuter långt powerplay efter att SSK:s poängkung Brett Pollock åkt på ett matchstraff efter att han kolliderat med Modomålvakten Tex Williamsson.

Ett tungt slag för SSK, som nog inte blev gladare efter matchen.

LÄS MER: Ek: Rätt med matchstraff för Södertäljes poängkung

Då berättade nämligen domaren Olov Lundqvist, tidigare spelare i just SSK, att man tagit ett felaktigt beslut gällande Pollock.

På reprisbilderna kan man se att Pollock blir fälld av Williamssons klubba och därför brakar in i Modomålvakten, bilder som domaren menar att de inte fick se när de videogranskade situationen.

– Vi bedömer att Brett kommer in med kraft mot målvakten, där han träffar huvudet. Därav ska situationen videobedömas. Vi gör det, och där får vi tyvärr inte rätt bilder, säger Lundqvist i en intervju på ligans Twitter och fortsätter:

 – Som jag kan se nu så är det knoppen som träffar skridskon som gör att han blir fälld, och därav kan vi inte göra rätt bedömning. Det ska inte vara ett matchstraff då han blir fälld och därefter träffar målvakten. Där blir det fel i kommunikationen mellan oss och situationsrummet. Det känns inte alls bra. Vi skickar ut honom från matchen när det skulle räckt med två minuters utvisning.